Sunnuntai 18.03.2018
Nimipäivää viettävät tänään
Edvard, Eetu
Suomeksi
På Svenska
Aineistohaku, varaus ja uusinta
Olet tässä:  Lohjan kaupunginkirjastoPalvelut › Palauttaminen

Palvelut


Palauttaminen

Aineiston voi palauttaa kaikkiin toimipisteisiimme Lohjalla, riippumatta siitä, mistä Lohjan toimipisteestä se on lainattu. Otamme vastaan myös Lukki-kirjastojen (Karkkila ja Vihti) kirjastoista lainattua aineistoa. Palauta viimeistään eräpäivänä kirjaston sulkemisaikaan mennessä tai uusi lainasi ajoissa. Halutessasi saat palauttamastasi aineistosta kuitin.

Jokaisessa Lohjan kirjastossa on palautuslaatikko, johon voi jättää palautukset kirjaston ollessa suljettuna. Kirjaston palautuslaatikkoon jätetyt palautukset käsitellään palautuneeksi ko. kirjaston seuraavana aukiolopäivänä.
Palautuslaatikkoon jätetyt palautukset ovat asiakkaan omalla vastuulla.

Pääkirjaston Viikon laina -kirjat on aina palautettava pääkirjastoon.

Eräpäivämuistutukset sähköpostiin

Kirjasto lähettää halutessasi muistutuksen erääntyvistä lainoistasi sähköpostiisi 3 päivää ennen eräpäivää. Muistutuspalvelu on maksuton. Jos haluat sen käyttöösi, ota yhteyttä kirjastoon.

Asiakas on silti edelleen vastuussa lainojensa palauttamisesta tai uusimisesta ajoissa, eikä kirjasto vastaa ennakkoilmoitusten ja palautuskehotusten perillemenosta. Sähköpostijärjestelmästä riippuen on mahdollista, että roskapostisuodatin luokittelee nämä ns. automaattilähetykset virheellisesti roskapostiksi, on suositeltavaa tarkistaa myös roskapostikansio. 

Myöhästymishuomautukset

Lähetämme tarvittaessa kaksi maksullista palautuskehotusta. Sen jälkeen asia siirtyy perintätoimiston hoidettavaksi. Ilmoita kirjastoon, haluatko ensimmäisen myöhästymismuistutuksen postitse vai sähköpostitse.

Myöhästymismaksut

Myöhästyneestä aineistosta peritään maksu, joka alkaa kertyä heti eräpäivän jälkeen.  Myöhässä olevat lainat kerryttävät maksusaldoa, vaikka niistä ei vielä ole tallentunut varsinaista maksumerkintää. Maksamattomat maksut tallennetaan velaksi, ja 10 euroa tai sitä suuremmat myöhästymismaksut johtavat lainauskieltoon. Myöhästymismaksu jää muistiin, vaikka palauttaisitkin aineiston palautusautomaattiin tai palautuspostiluukusta. Lastenaineistosta ei mene myöhästymismaksua. Myöhästymismaksut voi maksaa mihin tahansa Lohjan kaupunginkirjaston toimipisteeseen.


Laskutus ja perintä

Mikäli aineisto on kahden palautuskehotuksen jälkeen palauttamatta, siirtyy näiden lainojen korvaus ulkopuoliselle perintätoimistolle. Lohjan kaupunginkirjaston laskutuksen hoitaa perintätoimisto Lindorff Oy.

Mikäli asiakas ei kirjaston huomautuksista huolimatta ole palauttanut lainojaan kirjastoon, lähtee aineisto perintätoimisto Lindorff Oy:n laskutettavaksi 14 päivän kuluttua  2. huomautuksen lähettämisestä. Perintäkirjeen lähdettyä asiakas on lainauskiellossa.

Asiakas vastaa paitsi lainojensa mahdollisesta korvaamisesta myös kaikista perintäkuluista Lindorff Oy:lle.
Perintätoimiston maksujen lisäksi kirjasto perii myöhästymis- ja huomautusmaksut, jotka maksetaan aina kirjastoon.

Perintä- ja laskutusasioiden lisätiedot: kirjastovirkailija Tytti Poutanen-Muukka, 044-3691377, tytti.poutanen-muukka(a)lohja.fi

Tutustu Lindorffin ylläpitämään sivustoon perinnästä »

Olet tässä:  Lohjan kaupunginkirjastoPalvelut › Palauttaminen
Sivun alkuun