Sunnuntai 18.03.2018
Nimipäivää viettävät tänään
Edvard, Eetu
Suomeksi
På Svenska
Aineistohaku, varaus ja uusinta
Olet tässä:  Lohjan kaupunginkirjastoKirjastot ja aukioloajat › Virkkalan kirjasto

Kirjastot ja aukioloajat


Virkkalan kirjasto

Virkkalantie 9, 08700 LOHJA

AVOINNA
maanantai  - torstai
perjantai
arkipyhien aattoina
12 - 19
10 - 17
10 - 17

 

 
Puhelin
: (019) 369 5602, sähköposti: kirjasto.virkkala(a)lohja.fi
Kirjastonjohtaja Sirpa Kangasaho puh. 044 374 0036, sähköposti: sirpa.kangasaho(a)lohja.fi

Lohjan suurin lähikirjasto, Virkkalan kirjasto, sijaitsee Etelä-Lohjalla, Arvid Järnefeltin kotimaisemissa, noin kymmenen kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Kirjasto toimii samassa rakennuksessa kuin Virkkalan VPK, joten parikymmenmetrinen letkutorni toimii hyvänä maamerkkinä.

Henkilökuntaa Virkkalan kirjastossa on neljä: kirjastonjohtaja, kirjastonhoitaja ja kaksi kirjastovirkailijaa. Lohjan kirjastoauto ja sen kirjavarasto sijaitsevat Virkkalan kirjaston yhteydessä Virkkalan kirjaston vuosilainaus on 85 457 (v. 2011).

Virkkalan kirjaston tilat ovat ahtaat ja hieman epäkäytännölliset, asiakkaiden mielestä hyvällä tavalla vanhanaikaiset. Kirjaston toimintaa leimaa tiivis kouluyhteistyö sekä ruotsinkieliseen aineistoon ja palveluun panostaminen. Virkkalan kirjasto on noin 1500 koululaisen lähikirjasto. Lisäksi Virkkalassa sijaitsee useita päiväkoteja ja kerhoja. Virkkalan kirjasto tarjoaa alueensa kouluille sekä tiedonhallintataitojen ja kirjastokäytön opetusta että elämyksellistä kirjallisuudenesittelyä. Alle kouluikäisille järjestetään satutunteja.


Virkkalan kirjastossa kokoontuu kuukausittain lukupiiri, johon osallistuu 10-20 henkilöä. Uudet lukupiiriläiset ovat tervetulleita. Virkkalan kirjastossa säilytetään Arvid ja Elisabeth Järnefeltin perustaman Vieremän lukutuvan säilyneitä kirjoja.

Ensimmäinen maininta Lohjan kunnan Jönsbölen koululla sijaitsevasta kirjastosta on vuodelta 1893, jolloin Lohjan kuntakokous myönsi ruotsalaisen kirjaston hoitajalle 20 markkaa viinaverorahoista. Virkkalan kirjaston itsenäinen taival alkoi vuonna 1926. Nykyisiin tiloihin Virkkalan palotaloon kirjasto muutti vuonna 1955. Virkkalan kirjasto toimi Lohjan kunnan pääkirjastona Lohjan kaupungin ja kunnan yhdistymiseen saakka.

 

Olet tässä:  Lohjan kaupunginkirjastoKirjastot ja aukioloajat › Virkkalan kirjasto
Sivun alkuun