Sunnuntai 18.03.2018
Nimipäivää viettävät tänään
Edvard, Eetu
Suomeksi
På Svenska
Aineistohaku, varaus ja uusinta
Olet tässä:  Lohjan kaupunginkirjastoKirjastot ja aukioloajat › Ojamon kirjasto

Kirjastot ja aukioloajat


Ojamon kirjasto

Kartanonkuja 4, 08200 LOHJA

AVOINNA:
maanantai - tiistai14 - 19
keskiviikko - perjantai10 - 15
arkipyhien aattoina 10 - 15  

 

Puhelin: (019) 369 5612, sähköposti: kirjasto.ojamo(a)lohja.fi
Kirjastonjohtaja Ritva Poikonen, puh. 050 4015127, sähköposti: ritva.poikonen(a)lohja.fi

Ojamon koulu käyttää kirjastoa ahkerasti, samoin lähellä olevat päiväkodit. Satutunnit ovat etenkin perhepäivähoitajien suosiossa ja he tuovat lapsia säännöllisesti kuuntelemaan satuja.

Ojamon alueella asuu paljon lapsiperheitä, mutta toisaalta myös iäkästä väestöä ja kirjasto toimiikin alueen asukkaiden olohuoneena ja julkisena sosiaalisena tilana.


Suuren alakoulun lisäksi alueella toimii kolme päiväkotia ja seurakunnan päiväkerhoja.

Ojamon kirjasto avattiin ensimmäisen kerran vuonna 1974 väliaikaisiin tiloihin kerrostalon alakerrassa osoitteessa Antinkatu 1-3. Tilaa on silloin ollut 48m² ja aukiolotunteja vain 10 tuntia viikossa. Jo parin kuukauden päästä aukiolotunteja lisättiin. Kirjaston tarpeellisuus alueella kävi selväksi hyvin lyhyellä aikavälillä ja uutta kirjastorakennusta alettiin suunnitella Ojamon koulun yhteyteen. Uusi lähikirjasto avattiin vuonna 1977. Toimintamuodot ja palvelut laajentuivat ja monipuolistuivat nopeasti. Lasten satutunnit, tietokilpailut ja erilaiset tapahtumat ja näyttelyt vakiintuivat ja loivat pohjan vuosia kestäneelle toiminnalle. 80-luvulla Ojamon kirjaston satutunneilla kävi jopa yli 1500 lasta vuodessa. Yhteistyö koulun kanssa alkoi vilkkaana ja on jatkunut tähän päivään asti. Koululaisille järjestetään myös kirjastonkäytön opetustunteja.

Vuosien mittaan kiinteistössä on tehty remontteja, on tehty suunnitelmia kirjaston lakkauttamisesta ja kirjaston siirtymisestä liikekeskuksen yhteyteen. Kirjaston tiloja supistettiin vuonna 2003, kun tiloja otettiin koulun käyttöön kahden luokkahuoneen verran. Kirjasto on kuitenkin saanut olla edelleen alkuperäisellä paikallaan.

Olet tässä:  Lohjan kaupunginkirjastoKirjastot ja aukioloajat › Ojamon kirjasto
Sivun alkuun