Sunnuntai 18.03.2018
Nimipäivää viettävät tänään
Edvard, Eetu
Suomeksi
På Svenska
Aineistohaku, varaus ja uusinta
Olet tässä:  Lohjan kaupunginkirjastoKirjastot ja aukioloajat › Mäntynummen kirjasto

Kirjastot ja aukioloajat


Mäntynummen kirjasto

Mäntynummenkuja 15, 08500 LOHJA 

AVOINNA:

PALVELUAJATOMATOIMIKIRJASTO
maanantai - tiistai
keskiviikko - perjantai
arkipyhien aattoina
14 - 19
10 - 16
10 - 16
maanantai - torstai
perjantai
lauantai - sunnuntai
8 - 20
8 - 18
8 - 15
  

Puhelin: (019) 369 5582, sähköposti: kirjasto.mantynummi(a)lohja.fi
Kirjastonjohtaja Ritva Poikonen puh. 050 4015127, sähköposti: ritva.poikonen(a)lohja.fi

Mäntynummen kirjaston omatoimiajan käyttö edellyttää asiakkailta omatoimikirjaston käyttöoikeussopimuksen allekirjoittamista. Sopimuksen voi allekirjoittaa missä tahansa Lohjan kaupunginkirjaston toimipisteessä. Tutustu omatoimikirjastojen käyttösääntöihin Finna-verkkokirjastossamme.

Mäntynummen kirjastolla on vuonna 2012 remontoidut, valoisat ja viihtyisät tilat Mäntynummen monitoimijatalossa.
Kirjastossa on noin 50m²:n mediateekki, jossa on sekä kannettavia että kiinteitä tietokoneita ja älytaulu. Kirjasto voi pitää tilassa erilaisia tilaisuuksia ja kirjastonkäytön opetustunteja ja koulu voi pitää siellä opetustunteja. Tilassa voidaan pitää myös mm. kokouksia.


Kirjastossa on internetpäätteitä on sekä aikuisille että lapsille.

Mäntynummen kirjaston läheisyydessä sijaitsee päiväkoteja, alakouluja ja yläkoulu, joiden kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä.

Mäntynummen kirjasto on aloittanut toimintansa Aseman piirikirjastona vuonna 1931. Kirjasto on silloin sijainnut Aseman kansakoulun luokassa ja ollut avoinna 2 tuntia viikossa. Vuonna 1950 kirjasto on saanut käyttöönsä 25m²:n huoneen koulun tiloista. Suuri muutos tapahtui, kun Terveys-kirjastotalo valmistui Mäntynummeen vuonna 1966. Tilat suurenivat ja aukioloajat lisääntyivät. Ajan mittaan tilaa kuitenkin tarvittiin lisää ja laajennus toteutettiin vuosina 1988 ja 1989, mutta tiloja supistettiin jälleen vuonna 2004.
Vuosi 2012 oli suuren muutoksen aikaa. Kirjasto palasi koulun yhteyteen, tällä kertaa Mäntynummen koulukeskukseen, koulun vanhaan liikuntasaliin. Upeasti toteutetun remontin jälkeen kirjasto on saanut ajanmukaiset ja viihtyisät tilat. Kirjasto avattiin Mäntynummen koulukeskuksessa syyskuussa 2012.

Uudistukset jatkuivat, kun kirjasto aloitti omatoimikirjastona helmikuussa 2016. Uudistuksen myötä kirjaston aukioloajat laajenivat huomattavasti.

Olet tässä:  Lohjan kaupunginkirjastoKirjastot ja aukioloajat › Mäntynummen kirjasto
Sivun alkuun