Sunnuntai 18.03.2018
Nimipäivää viettävät tänään
Edvard, Eetu
Suomeksi
På Svenska
Aineistohaku, varaus ja uusinta
Olet tässä:  Lohjan kaupunginkirjastoKirjastot ja aukioloajat › Kirjastoauto Saima

Kirjastot ja aukioloajat


Kirjastoauto Saima

Virkkalantie 9, 08700 LOHJA, gsm 050 567 5886
 

Kirjastoauto Saiman aikataulu 14.8.2017 - 1.6.2018 »   (pdf)

Lohjan kirjastoautopalvelut muuttuvat 1.1. 2017 alkaen. Lohjan kaupunki luopuu vanhemmasta kirjastoauto Nupusta vuoden 2016 lopussa. Nupun viimeinen kierros ajetaan to 22.12.2016.

Jatkossa kirjastoautopalvelut hoidetaan yhdellä kirjastoautolla kahdessa vuorossa ajaen. Aamupäivästä iltapäivään kirjastoauto Saima käy pääasiassa koulu- ja päiväkotipysäkeillä.  Muina aikoina kirjastoauto palvelee aikataulun mukaisesti pysäkeillä kaiken ikäisiä asiakkaita.

Kirjastoauton reittiaikataulua on uudistettu asiakaspalautteen ja kirjastoautopalveluiden tarpeen mukaiseksi. Pyydämme asiakkaita ystävällisesti tarkistamaan voimassa olevat pysäkkiajat.

Kirjastoauto Saima tuo kirjastopalvelut haja-asutusalueille ja etäällä kiinteästä kirjastosta oleviin taajamiin sekä palvelutaloille, kouluille ja päiväkodeille eri puolilla Lohjaa.

Lohjan kirjastoauton reittiaikatauluun kuuluu 73 eri pysäkkiä.  Osalla pysäkeistä käydään joka viikko, osalla joka toinen viikko. Pysäkeistä kolmisenkymmentä on koulu- tai päiväkotipysäkkiä. Valtaosa lainoista, n. 85%, on lasten ja nuorten aineistoa.

Lohjan kirjastoautopalvelut muuttuvat 1.1.2017 alkaen. Kirjastoauto Saima alkaa palvella asiakkaita kahdessa vuorossa. Neljänä päivänä viikossa kirjastoauto kiertää aamupäivisin koulu- ja päiväkotipysäkeillä, iltapäivisin ja iltaisin normaaleilla asiakaspalvelupysäkeillä. Perjantaisin ajetaan vain koulu- ja päiväkotipysäkkejä. Siirtyminen ajamaan kahdessa vuorossa mahdollistaa kirjastopalveluiden tarjoamisen aiempaa enemmän myös iltaisin, jolloin aikuisväestöllä ja perheillä on parempi mahdollisuus käydä kirjastoautossa.

Kirjastoauton kokoelmaan mahtuu kerralla noin 3000-4000 nidettä. Kirjojen lisäksi kirjastoautosta voi lainata lehtiä, äänikirjoja, musiikkia, elokuvia ja pelejä. Autossa olevan kokoelman lisäksi asiakkaita palvellaan aineistovarauksilla, joita toimitetaan muista kirjastoista.

Kirjastoauton tukikohtakirjastona toimii Virkkalan kirjasto, jonka yhteydessä sillä on talli-, työ- ja kirjavarastotilat.

Kirjastoauton henkilökuntaan kuuluu kaksi kirjastoautonkuljettajaa ja kirjastovirkailija.

kuvat: Lohjan kaupunginkirjasto

kirjastonhoitaja Mirkku Mäkelä ja kuljettaja Matti Hellgren tyylikkäissä virkapuvuissa.

Kirjastoautotoiminnassa Lohjan kunta on ollut yksi uranuurtajista. Lohjan maalaiskunta oli ensimmäinen valtionavustuksella kirjastoauton hankkinut kunta Suomessa. Vain Turussa oli kirjastoautotoimintaa Lohjaa ennemmin. Ensimmäinen pakettiauto, johon mahtui 700 kirjaa, aloitti Lohjalla toimintansa 7.2.1963. Auton alustan merkki oli Renault Goelette SG 3535, ja sisustuksen autoon toimitti Nummelan koritehdas.

Kirjastoauto Saima vihittiin käyttöön tammikuussa 2014. Se on järjestyksessään viides kirjastoauto Lohjalla. Kirjastoautossa on Volvon B9R takamoottorialusta ja kori on Kiitokori Libris. Kirjastoauton on valmistanut Kiitokori Oy. Auton ulkoasu- ja värisuunnittelija on Kaisa Kallio Lohjan kaupunginkirjastosta. Kirjastoauto on saanut nimensä paikkakunnalla kesiään viettäneen runoilija Saima Harmajan mukaan.

Olet tässä:  Lohjan kaupunginkirjastoKirjastot ja aukioloajat › Kirjastoauto Saima
Sivun alkuun