Sunnuntai 18.03.2018
Nimipäivää viettävät tänään
Edvard, Eetu
Suomeksi
På Svenska
Aineistohaku, varaus ja uusinta
Olet tässä:  Lohjan kaupunginkirjastoKokoelma › Musiikki

Kokoelma


Musiikki

Lohjan kaupunginkirjastossa on monipuolinen musiikkikokoelma, jonka lisäksi käytössä on muiden Lukki-kirjastojen musiikkiaineistot. Musiikkia on hankittu nuotteina ja äänitallenteina. Kokoelma kattaa musiikin aikakaudet ja tyylisuunnat taidemusiikista populaarimusiikkiin, kansanmusiikista viihdemusiikkiin. Kirjastosta löytyy myös musiikkilehtiä.

Aineiston tiedot on talletettu kirjastotietokantaan. Voit etsiä musiikkia esittäjän, säveltäjän, levyn, kappaleen nimen, musiikkityylin tai aiheen mukaan.
Lähes kaikkia musiikkiaineistoja voit lainata kotiin. Kirjastossa on myös laitteet musiikkiäänitteiden kuunteluun.

Musiikkikokoelma lukuina

Hyllyjärjestys

Musiikkiaineistot on sijoitettu hyllyihin tallenneryhmittäin yleisten kirjastojen luokitusjärjestelmän mukaisesti. Musiikin pääluokka on 78. Tutustu luokitusjärjestelmään: YKL - yleisten kirjastojen luokitusjärjestelmä »

Taidemusiikin luokissa 78 - 78.88 musiikki on jaoteltu lähinnä soitinnuksen mukaan, esim. yksinlaulu, sinfoniat, urkumusiikki, kitaramusiikki. Populaarimusiikin luokissa 78.89 - 78.898 luokitusperusteena on musiikkityyli, esim. rock, hip hop, jazz, viihdemusiikki, gospel.

Naxos-musiikkikirjasto verkossa »

Lukki-kirjastot tarjoavat asiakkailleen mahdollisuuden kuunnella maksutta taidemusiikkia internetistä Naxos Music Library -palvelun kautta. Klassisen lisäksi tarjolla on jonkin verran kansanmusiikkia sekä vanhempaa blues- ja jazz-musiikkia. Valikoima kasvaa koko ajan.

Kuunteluun kirjautumiseen tarvitaan Lukki-kirjastokortti. Palvelun etusivulle syötetään pyydettyyn kohtaan kirjastokortin numero ilman tyhjiä välejä ja klikataan login-painiketta. Sen jälkeen seurataan palvelun omia, englanninkielisiä ohjeita.
Samanaikaisesti voi palveluun olla kirjautuneena enintään 2 kuuntelijaa. Jos maksimimäärä on täynnä, palveluun ei pääse sisälle.

Voit kuunnella enintään kaksi tuntia kerrallaan. Kun lopetat, muista kirjautua palvelusta ulos, jotta seuraava pääsee kirjautumaan palveluun.

Tarkemmat järjestelmävaatimukset näkyvät kirjautumissivulla, mistä löytyvät myös Naxosille tarkoitetun palautteen osoitteet. Ellet saa haluamaasi raitaa kuulumaan, huomaa, että tietokoneen asetuksissa tulee hyväksyä ponnahdusikkunat.

Olet tässä:  Lohjan kaupunginkirjastoKokoelma › Musiikki
Sivun alkuun