Sunnuntai 18.03.2018
Nimipäivää viettävät tänään
Edvard, Eetu
Suomeksi
På Svenska
Aineistohaku, varaus ja uusinta
Olet tässä:  Lohjan kaupunginkirjastoKokoelma › E-kirjat

Kokoelma

E-kirjapalvelu on uudistunut

 Lukki-kirjastojen e-kirjapalvelu on uudistettu.     Ellibs-palveluun »

ELLIBS-KIRJOJEN LAINAAMINEN

Lukki-kirjastoissa on käytössä e-kirjojen lainausjärjestelmä Ellibs. Voit ladata e-kirjoja tietokoneellesi, älypuhelimeen, tablettiin tai muuhun lukulaitteeseen. Kokoelma sisältää yli 400 e-kirjaa, sekä kauno- että tietokirjallisuutta.

Kokoelman selaaminen ja kirjautuminen

E-kirjakokoelmaa pääsee selaamaan ilman kirjautumista. Vasta siinä vaiheessa kun lainaat kirjan, sinulta kysytään kirjastokortin numero ja salasana/pin-koodi. Jos olet lainauskiellossa, lainaus ei onnistu.

Kun kirjaudut palveluun ensimmäistä kertaa, sinua pyydetään tallentamaan syntymävuosi ja sukupuoli. Antamiasi tietoja käytetään kokoelman sisällön kehittämiseen ja käytön profiiliperusteiseen tilastointiin. Tilastoissa ei yksilöidä käyttäjien tietoja, eikä tiedoista muodosteta asiakasrekisteriä.

Kokoelmaa on helppo selata kansikuvanäytöllä, uusimmat hankinnat näkyvät ensimmäisenä. Selaa kokoelmaa napsauttamalla nuolta oikeassa reunassa.

Kun kansikuva on harmaa, kirja on tällä hetkellä lainassa. Kun kansikuva on värillinen, kirjan on lainattavissa. Voit ruksata valinnan "Näytä vain lainattavissa olevat". Kokoelman voi järjestää myös kirjailijan tai kirjan nimen mukaan aakkosiin tai lainatuimmat ensin.

Voit hakea kirjoja hakusanan avulla tai rajata valikoimasta näytettäviä kirjoja kirjallisuuden lajin tai aiheen mukaan, esim. fantasiakirjallisuus tai maantiede ja matkaoppaat.

Voit joko lukea selaimessa tai ladata e-kirjan

Osaa e-kirjoista (ePUB-tiedostot) on nyt mahdollista lukea selaimella, jolloin erillistä laitteeseen asennettavaa lukuohjelmaa ei tarvita. Valitse silloin "Lue selaimessa" -painike. Napsauttamalla painiketta kirja aukeaa erilliseen ikkunaan ja voit aloittaa lukemisen. Kaikkien kirjojen kohdalla tätä vaihtoehtoa ei ole! Lukeminen selaimella toimii varmimmin selainohjelmien uusimmilla versioilla.

Lukeminen selaimella edellyttää jatkuvaa verkkoyhteyttä. Jos verkkoyhteys katkeaa, kirjan lukemista voi jatkaa, kun verkkoyhteys palautuu.

Selaimella luettavat lainat näet omasta kirjahyllystäsi. Pääset jatkamaan lukemista valitsemalla kirjan nykyisten lainojen kohdalta. Kirja pysyy lainattuna valitun laina-ajan tai siihen asti kunnes päätät palauttaa kirjan.
Kaikki e-kirjat (sekä ePUB- että PDF-tiedostot) voi edelleen ladata omalle laitteelle ja lukea lukuohjelmassa, jolloin kirjan lukeminen ei vaadi verkkoyhteyttä. Lukuohjelmina suositellaan käyttämään tietokoneissa (Mac ja PC) Adobe Digital Editionsia ja älypuhelimissa ja taulutietokoneissa Bluefire Readeria.

Ellibs-kirjaston ohjeet »

Lisäohjeita ja tietoa lukuohjelmien käyttöönotosta:
Lukuohjelman käyttöönotossa tarvitaan sähköpostiosoite, jonka avulla voit sitten luoda Adobe-tunnukset. Tee ne osoitteessa:
http://www.adobe.com/go/digital-editions-createID
Adobe-tunnuksia tarvitaan e-kirjojen digitaalisten suojaustekniikoiden takia. Jos olet aiemmin luonut Adobe ID:n ei uutta tarvita.

Asennuksen jälkeen valtuuta BluefireReader-lukuohjelma Adobe ID –tunnuksellasi Info-kohdassa asennuksen jälkeen. Adobe Digital Editions –ohjelmassa valtuutus Adobe ID –tunnuksellasi tehdään valitsemalla ylävalikosta ”Help” ja ”Authorize Computer”. Jos et tee sitä heti lukuohjelman asennuksen jälkeen, valtuutusta kysytään ensimmäisen kirjalainauksen yhteydessä.

Oma kirjahylly

Oma kirjahylly -sivulta näet nykyiset lainasi, varauksesi, aikaisemmat lainasi jne. Lainassa olevat voi palauttaa painikkeella Palauta laina. Lainat voi palauttaa ennen eräpäivää myös lukuohjelman kautta (Bluefire Reader tai Adobe Digital Editions). E-kirjojen lainat eivät näy verkkokirjastossa omissa lainoissa.

E-kirjan varaaminen

ePUB-tiedostoina olevia e-kirjoja on nyt mahdollista varata. Kun kansikuva on harmaa, kirja on tällä hetkellä lainassa. Jos haluat varata kirjan, klikkaa Saatavuus-kohdasta löytyvää Tee Varaus -painiketta. Jos et ole kirjautuneena, kirjaudu ensin palveluun. Syötä sitten avautuvaan ikkunaan sähköpostiosoitteesi. Saat ilmoituksen sähköpostiisi heti, kun kirja on käytössäsi omassa kirjahyllyssäsi. Laina-aika alkaa kulua välittömästi kirjan siirryttyä omaan kirjahyllyysi. Varaaminen on maksutonta. Osa kirjoista on PDF-muodossa, niitä ei voi varata.

Rajoitukset

Sinulla voi olla enintään seitsemän varausta ja viisi lainaa kerrallaan.

Palauttaminen

E-kirjat palautuvat automaattisesti laina-ajan päätyttyä. Voit palauttaa kirjan myös ennen laina-ajan päättymistä.

Ongelmatilanteissa

E-kirjojen lainaamiseen ja varaamiseen liittyvissä ongelmissa voit kysyä neuvoa kirjastosta. Ellibs-kirjastossa www.ellibs.com on ohjeita e-kirjaston käytöstä. Mikäli pulmia tulee silti vastaan, voit ottaa yhteyttä Ellibsin omaan tukipalveluun palautelomakkeella, palvelun Facebook-sivuilla tai osoitteesta tuki@ellibs.com. Kuvaa ongelman yhteydessä käyttämäsi laitteet ja ohjelmistot.

 

Olet tässä:  Lohjan kaupunginkirjastoKokoelma › E-kirjat
Sivun alkuun