Sunnuntai 18.03.2018
Nimipäivää viettävät tänään
Edvard, Eetu
Suomeksi
På Svenska
Aineistohaku, varaus ja uusinta
Olet tässä:  Lohjan kaupunginkirjastoKirjastot ja aukioloajat › Ojaniittutalon kirjasto

Kirjastot ja aukioloajat


Ojaniittutalon kirjasto

Ojaniitunkatu 3, 08150 LOHJA
(Sisäänkäynti A, urheilukentän puolelta)
Puhelin: 044 374 1480
Sähköposti: kirjasto.ojaniittutalo(a)lohja.fi

AVOINNA
tiistaisin  15 - 19
 
Ojaniittutalon kirjasto on suljettuna koulun hiihtolomaviikon ajan 19.2. - 25.2.2018

Ojaniittutalon kirjasto avattiin 31.1.2017 ja se on aivan uudenlainen kombikirjasto. Kirjasto on talon koululaisten, päiväkotilasten sekä henkilökunnan käytössä päiväsaikaan ja kerran viikossa auki myös muille asiakkaille. Kirjastossa on n. 2000 niteen kirjakokoelma, joka on pääosin suunnattu 0-13-vuotiaille lapsille ja nuorille. Aikuistenkirjojen osuus kokoelmasta on vain muutama sata nidettä. Ojaniittutalon oma aikuistenkirjakokoelma koostuu kasvatukseen ja vanhemmuuteen liittyvistä kirjoista ja lisänä on noin kolmen kuukauden välein vaihtuva siirtokokoelma kaunokirjallisuutta ja elämäkertoja. Myös ruotsinkielisiä aikuisten ja lastenkirjoja löytyy vaihtuvana siirtokokoelmana. Lisäksi kirjastossa voi lukea Meidän perhe, Aku Ankka, Muumi ja Koululainen –lehtiä sekä digitaalisen ePress sanomalehtipalvelun kautta suomalaisia sanomalehtiä.

Tilassa on asiakkaiden käytössä kaksi tietokonetta. Toinen on internetkone, jolla voi surffata netissä tai esim. lukea sanomalehtiä ePress-palvelusta. Toinen on tiedonhakukone, jolla voi käyttää Lukki-verkkokirjastoa, eli hakea Lukki-kirjastojen kirjoja, uusia omia lainoja, tarkastella omia tietoja ja varata kirjoja.

Ojaniittutalon kirjasto toimii noutopisteenä, eli voit varata kirjoja muista Lukki-kirjastoista ja noutaa ne tiistaisin aukioloajan puitteissa. Ojaniittutalon kirjaston omia kirjoja ei voi varata noudettavaksi muista kirjastoista.

Kirjastossa on lainaus/palautusautomaatti ja Ojaniittuun voi palauttaa myös muiden toimipisteiden kirjoja. Koulun ja päiväkodin ulkopuoliset asiakkaat voivat palauttaa kirjoja vain aukiolopäivänä, eli talon ulkopuolella ei ole palautusluukkua.
Kirjastossa ei ole kirjastoammatillista henkilökuntaa paikalla, vaan sitä hoitaa koulun henkilökunta. Täten myös kirjaston tarjoamat palvelut ovat suppeammat kuin Lohjan kaupunginkirjaston muiden toimipisteiden palvelut. Kirjastoon ei voi myöskään maksaa myöhästymismaksuja tai muita maksuja, vaan ne täytyy hoitaa toisessa toimipisteessä.


 

Olet tässä:  Lohjan kaupunginkirjastoKirjastot ja aukioloajat › Ojaniittutalon kirjasto
Sivun alkuun