Maanantai 22.01.2018
Nimipäivää viettää tänään
Visa
Suomeksi
På Svenska
Aineistohaku, varaus ja uusinta
Olet tässä:  Lohjan kaupunginkirjastoKirjastot ja aukioloajat › Mäntynummen kirjasto

Kirjastot ja aukioloajat


Mäntynummen kirjasto

Mäntynummenkuja 15, 08500 LOHJA 

AVOINNA:

PALVELUAJATOMATOIMIKIRJASTO
maanantai - tiistai
keskiviikko - perjantai
arkipyhien aattoina
14 - 19
10 - 16
10 - 16
maanantai - torstai
perjantai
lauantai - sunnuntai
8 - 20
8 - 18
8 - 15
  

Puhelin: (019) 369 5582, sähköposti: kirjasto.mantynummi(a)lohja.fi
Kirjastonjohtaja Ritva Poikonen puh. 050 4015127, sähköposti: ritva.poikonen(a)lohja.fi

Mäntynummen kirjastolla on vuonna 2012 remontoidut, valoisat ja viihtyisät tilat Mäntynummen monitoimijatalossa.
Kirjastossa on noin 50m²:n mediateekki, jossa on sekä kannettavia että kiinteitä tietokoneita ja älytaulu. Kirjasto voi pitää tilassa erilaisia tilaisuuksia ja kirjastonkäytön opetustunteja ja koulu voi pitää siellä opetustunteja. Tilassa voidaan pitää myös mm. kokouksia.


Kirjastossa on internetpäätteitä on sekä aikuisille että lapsille.

Mäntynummen kirjaston läheisyydessä sijaitsee päiväkoteja, alakouluja ja yläkoulu, joiden kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä.

Mäntynummen kirjasto on aloittanut toimintansa Aseman piirikirjastona vuonna 1931. Kirjasto on silloin sijainnut Aseman kansakoulun luokassa ja ollut avoinna 2 tuntia viikossa. Vuonna 1950 kirjasto on saanut käyttöönsä 25m²:n huoneen koulun tiloista. Suuri muutos tapahtui, kun Terveys-kirjastotalo valmistui Mäntynummeen vuonna 1966. Tilat suurenivat ja aukioloajat lisääntyivät. Ajan mittaan tilaa kuitenkin tarvittiin lisää ja laajennus toteutettiin vuosina 1988 ja 1989, mutta tiloja supistettiin jälleen vuonna 2004.
Vuosi 2012 oli suuren muutoksen aikaa. Kirjasto palasi koulun yhteyteen, tällä kertaa Mäntynummen koulukeskukseen, koulun vanhaan liikuntasaliin. Upeasti toteutetun remontin jälkeen kirjasto on saanut ajanmukaiset ja viihtyisät tilat. Kirjasto avattiin Mäntynummen koulukeskuksessa syyskuussa 2012.
Uudistukset jatkuivat, kun kirjasto aloitti omatoimikirjastona helmikuussa 2016. Uudistuksen myötä kirjaston aukioloajat laajenivat huomattavasti.

Omatoimikirjaston käyttösäännöt

Omatoimikirjastoaikana kirjasto on käytettävissä ilman henkilökuntaa.

Omatoimikirjastoon pääsee Lukki-kirjastojen kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Tunnusluvun saa kirjastosta. Omatoimikirjaston käyttöä varten ei tarvita uutta tunnuslukua. Mäntynummen kirjaston henkilökunta opastaa omatoimikirjaston käytössä.

Omatoimiaikana kirjastoon on 18 vuoden ikäraja (1.12.2017 alkaen). Alle 18-vuotiaat voivat asioida kirjastossa palveluaikoina ja huoltajan kanssa.
Kirjastokortti syötetään kirjaston pääoven oikealla puolella olevaan lukijalaitteeseen ja näppäillään henkilökohtainen tunnusluku.

Jokaisen omatoimikirjaston käyttäjän on kirjauduttava sisään, jotta henkilökunta voi tarvittaessa tarkistaa järjestelmästä, kuka on ollut kirjastossa.  Onnistuneen sisäänkirjautumisen jälkeen ovi avautuu sähköisesti ja järjestelmä ottaa kuvan asiakkaasta.
Asiakkaan tulee varmistaa, ettei kirjastoon tule samalla oven avauksella muita asiakkaita. Jos huoltaja vierailee kirjastossa lasten kanssa, riittää että vain huoltaja rekisteröityy. Asiakkaan on poistuttava kirjastosta viimeistään ennen omatoimiajan päättymistä. Ohjeet tulevat kaiuttimien kautta automaattisesti. Omatoimikirjaston aukioloajan päättyessä aktivoituu kirjaston normaali kulunvalvonta ja murtosuojaus.
Varsinaisen palveluajan päättyessä asiakkaiden on poistuttava kirjastosta ja kirjauduttava sisään ulko-oven lukijalaitteella voidakseen jatkaa oleskelua kirjastossa.  Kirjaston henkilökunta opastaa asiakkaita poistumisessa ja uudelleen kirjautumisessa.

Asiakas voi lainata ja palauttaa aineistoa lainaus- ja palautusautomaattien avulla. Mikäli palautusautomaatti ei toimi, asiakas voi valita lainausautomaatista palautustoiminnon. Palautuksen jälkeen aineisto laitetaan automaatin vieressä olevaan vaunuun tai lukittuun laatikkoon automaatin antamien ohjeiden mukaan.

Mikäli asiakas tulee lainaamaan varaamaansa aineistoa, hän hakee sen varaushyllystä, jossa aineisto on lajiteltu kirjan varausnumeron mukaan.  Aineisto lainataan automaatilla.

Maksut voi maksaa vain kirjaston henkilökunnan ollessa paikalla.
Kopiointi ja tulostus ei ole mahdollista omatoimiaikana.

Kirjaston tiloissa on käyttäydyttävä asiallisesti. Kirjastossa on tallentava kameravalvonta, jonka käytössä sovelletaan henkilötietolakia (523/1999). Kirjastoa valvotaan etäyhteydellä. Mahdollisiin häiriötilanteisiin puututaan. Alaikäisten kohdalla otetaan yhteyttä huoltajiin.  Kirjaston käyttöoikeuden menettämisestä on säädetty Lukki-kirjastojen käyttösäännöissä. Kirjastokortti voidaan asettaa käyttökieltoon, jolla estetään kirjastoon sisäänpääsy määräajaksi.  Turhista hälytyksistä peritään asiakkaalta korvaus.
Henkilökunnan paikalla ollessa kirjasto palvelee tavalliseen tapaan.

Olet tässä:  Lohjan kaupunginkirjastoKirjastot ja aukioloajat › Mäntynummen kirjasto
Sivun alkuun