Lauantai 24.03.2018
Nimipäivää viettävät tänään
Gabriel, Kaapo, Kaappo, Kaapro
Suomeksi
På Svenska
Aineistohaku, varaus ja uusinta
Olet tässä:  Lohjan kaupunginkirjastoLapset ja nuoretLukuvinkkejä › Eskarilaiset

Lapset ja nuoret

Eskarilaiset

Kuvakirjat


Harainen, Pirkko: Emma menee esikouluun Harjanne, Maikki: Mintun esikoulukirja
Emma on menossa esikouluun ja häntä jännittää. Hänen piti lähteä yhdessä naapurin Oton kanssa, mutta tämä tulikin kipeäksi. Mitä jos minä en tunne sieltä ketään, Emma hätäilee. Ensimmäinen päivä esikoululaisena sujuu kuitenkin oikein mukavasti ja aika lentää kuin siivillä.
Mintulla on maha jännityksestä kipeänä, kun esikoulu alkaa. Mutta pian selviää, että eskarissa on kivaa! Kavereihin ja paikkoihin tutustumisen lisäksi harjoitellaan ensimmäisenä päivänä pontevasti mm. kengännauhojen solmimista. Kotiläksynä Minttu ahkeroi nauhoja ja rusetteja niin sohvan ympärille, pikkuveljen nilkkoihin, jääkiekkomailaan kuin huonekasviinkin.

Hirvonen, Hannu: Sadan asteen eskarikuume Kanto, Anneli: Veera  Virtanen ja esikoulu
Sara ei haluaisi mennä eskariin, kun Api-Nallellakin sattuu olemaan kuumetta. Äiti ei kuitenkaan ehdi kuunnella Saran selityksiä, hänellä on kiire töihin. Onneksi kiire jää eskarin oven taakse. Jokainen oppii ajallaan lukemaan ja kuorimaan perunat, ja sitten kelpaa mennä vaikka presidentin kutsuille! Mahdetaanko sielläkin leikkiä laivanlastausta ja aasinhännän kiinnitystä?
Virtasen perheen esikoinen Veera lähtee esikouluun. Veera uskoo pärjäävänsä siellä mainiosti, osaahan hän jo monta tärkeää asiaa. Mutta kuinka ollakaan, heti ekassa tehtävässä Veeralle sattuu kömmähdys ja porukan rääväsuu ottaa hänet silmätikukseen. Koko eskari tuntuu Veerasta jo ihan surkealta paikalta, kunnes osat vaihtuvat ja Veera pääsee näyttämään, mihin pystyy!


Zöller, Elisabeth: Ninni uskaltaa!
Aina ei ole helppoa luottaa itseensä ja olla rohkea, mutta eskarissa Ninni oivaltaa olevansa jotain aivan erityistä. Hän oppii olemaan ylpeä itsestään. Se tekee hänestä rohkean ja vahvan. Ja kuka tietää - ehkä Riitta ja Ilkkakin oppivat, että rohkea on se, joka ei kiusaa muita.Aapiset


Huovi, Hannele: Salainen maa Kallioniemi, Tuula: Sukkelat sanat: esiopetuksen aapinen
Esiaapinen on lapsen ikioma kirja, jonka ympärille rakentuu koko Salaisen maan materiaali. Sen tarinat muodostavat ehyen kokonaisuuden Salaisen maan tapahtumista. Kirja sisältää satuihin liittyvät kuva-aukeamat, kirjaimia ja äänteitä harjoittavia runoja sekä lyhyitä, yhdessä tarkasteltavia tekstejä.
Sukkelat sanat opastavat lapsen helposti kirjainten ja äänteiden jännittävään maailmaan.  


Kallioniemi,Tuula: Aapinen Koivisto, Jari: Heikki Hiiren esikouluaapinen
Eemeli vierailee Reuhurinteen koulussa Tötterön kanssa. Tule mukaan ja opi samalla kirjaimia ja sanoja. Lue itse puhekuplat ja sanakortit!

Opintielle hauskalla tavalla! Riimitetty Heikki Hiiren esikouluaapinen on tarkoitettu esikouluikäisten ensimmäiseksi oppikirjaksi. Kirjan avulla perheen pienimmät voivat tutustua lukemisen kiehtovaan maailmaan. Kuvitus esittelee monia lapsia kiinnostavia aiheita kuten autoja, eläimiä ja taruolentoja. Aakkoset on esitetty aapisessa niin suurina kuin pieninäkin kirjaimina, ja tietysti tavutettuna. Heikki Hiiri toivoo, että kirjasta olisi huvia ja hyötyä kaikille pienille lukijoille. Kirjan päähenkilönä seikkailee Miina ja Manu -kirjoista tuttu Heikki Hiiri.Prinsessojen: Prinsessojen aapinen
Prinsessat ovat fiksuja ja siksi värikäs Prinsessojen aapinen on loistava valinta kirjaimia opettelevan tytön kirjahyllyyn. Kuvakirja tutustuttaa kirjain kerrallaan lukemisen kiehtovaan maailmaan. Jokainen kirjain on upotettu helppoon lauseeseen, jota tukee kaunis kuva.


AmmattikirjallisuuttaMalander, Eeva-Leena: Ipana-impro Repo, Laura: Pienet lapset ja kiusaamisen ehkäisy
Kirja esittelee improvisaatio-metodin helposti lähestyttävästi ja opastaa sen käytössä. Ipana-Impro on osallistavaa satuimprovisaatiota, joka vahvistaa ryhmähenkeä ja yhteistyötaitoja, tukee kielellistä kehitystä ja vaalii lasten omaa kulttuuria. Metodi tukee aikuisen ja lapsen vastavuoroista kohtaamista sekä innostaa yhteisten tarinoiden luomiseen. Kirja on myös aloittelijan käteen sopiva työkalu mielikuvituksen herättelemiseen ja taidelähtöiseen työskentelyyn lasten kanssa. Ipana-Impro on suunnattu varhaiskasvattajille, vapaa-ajan toiminnan ohjaajille ja opettajille, S2 opetusta unohtamatta. Teos on kaksikielinen ja sopii myös ruotsinkielisille kasvattajille.

Kirjassa kuvataan, millainen ilmiö kiusaaminen pienten lasten parissa on ja miten se näyttäytyy varhaiskasvatuksen toimintaympäristöissä. Teoksessa lähestytään kiusaamisen ehkäisyn periaatteita käytännönläheisesti. Se tarjoaa kaikille pienten lasten parissa toimiville uudenlaisia ajatuksia ja toimintatapoja siihen, miten kiusaamista voidaan ehkäistä.Tää olis keskellä
Kirja on sukellus varhaispedagogisiin teemoihin kirkon kontekstissa. Se on syntynyt tarpeesta avata seurakunnan varhaiskasvattajan tueksi pedagogisia perusteemoja: Mitä on olla lapsi? Mitä ajattelemme kasvatuksesta? Mitä on lapsen hengellisyys? Miten kasvuympäristö on lapsen puolella ja miten sitä pitäisi kehittää? Entäpä jos varhaiskasvatus perustuisi leikkimiseen?


Olet tässä:  Lohjan kaupunginkirjastoLapset ja nuoretLukuvinkkejä › Eskarilaiset
Sivun alkuun