Sunnuntai 18.03.2018
Nimipäivää viettävät tänään
Edvard, Eetu
Suomeksi
På Svenska
Aineistohaku, varaus ja uusinta
Olet tässä:  Lohjan kaupunginkirjastoLapset ja nuoretLukuvinkkejä › Tarinoita päiväkotiin

Lapset ja nuoret

Tarinoita päiväkotiin

Lastenkirjoja


Antikainen, Laura: Lumottu saari Hirvonen, Hannu: Virtahepojen laulujuhlat
Eleonooran ja Virginian äiti sairastuu. Hän lähettää tyttärensä Lumottuun saareen noutamaan parantavia marjoja. Lumotussa saaressa on jotain pelottavaa, eikä sinne olisi lupa mennä. Tyttöjen on rohkaistava mielensä ja ylitettävä saareen vievä silta. Oppaakseen he saavat Rosso-kissan, joka kissojen tapaan liikkuu sellaisissakin paikoissa, joista ihmisten on paras pysyä poissa. Jännittävä tarina herää eloon satumaisissa valokuvissa.
3-7-vuotiaille.

Pienet krokotiilit Krrilla ja Krristian ovat lähteneet matkaan kuumailmapallolla. He haluavat päästä virtahepojen laulujuhlille Afrikkaan, mutta tuulet vievätkin heidät kohti pohjoista. Ei se mitään! Nuorena pitääkin olla vähän tuulten vietävänä! Leikkisä ja liikuttava tarina vie mukanaan virtahepojen laulujuhlille ja barbien kauneushoitolaan.

Kuutti, Maria: Anna ja Elvis mummolassa Swan, Anni: Jänis Vemmelsäären seikkailuja
Vanhemmat pääsevät vihdoin kauan odotetulle Italian-lomalleen. Annan ja Ilarin on mentävä siksi aikaa mummon hoiviin. Onneksi uusi ystävä Elvis tulee Annan seuraksi, mutta mummo taitaa silti pitää huolen ohjelmasta... Aluksi juhlitaan mummon synttäreitä lavatansseissa, sitten katsellaan Leningradin-matkakuvia 80-luvulta ja lopulta taistellaan naapurin Ritvan kanssa huutokaupassa lypsyjakkarasta. Viikon aikana selviää sekin, miksi mummolla on niin valtava kokoelma vessapaperirullan hylsyjä!
Anni Swanin kertomassa Jänis Vemmelsäären seikkailuissa on kujetta, vauhtia ja hyvää tuulta. Hyväntahtoinen Jänis Vemmelsääri puijaa milloin Kettu Repolaista, milloin Susi Hukkasta, ja nauraa kolttosten jälkeen mahansa kipeäksi.

Satuja

Dahle, Stefanie: Mansikkahaltijatar : lumoavia satuja mansikkamaalta (helppolukuinen)

Kirwa, Wilson: Amani-aasi ja suuri sydän
Kirja sisältää 12 hupaisaa kertomusta Mansikkahaltijattaresta ja hänen lukuisista ystävistään Bibo Perhosesta, siileistä, etanoista, heinäsirkoista, päästäisistä, pikkulinnuista...

Amani-aasi ystävineen oppii jälleen tärkeitä asioita elämästä.   Kauneus on sisäistä. Kukaan ei pidä kiusaajasta. Kuinka suuri tai pieni oletkin, on sydämesi suuruus tärkeintä. Wilsonin tarinat ja kirjan värikkäät piirrokset kuvaavat eloisasti elämää Cherangin metsässä Kenian sydämessä. Samalla lukija tutustuu moniin metsän eläimiin.

Parvela, Timo: Hyvän mielen iltasatuja Haderlein, Ute : Kuu-ukon kertomuksia
Monipuolinen kokoelma hassuttelevia, opettavaisia, huisin jännittäviä ja mielikuvitusta kutkuttavia tarinoita. Hattunsa kadottanut hajamielinen noita taikoo suutuspäissään metsän eläimiä jääkaapeiksi ja liikennemerkeiksi. Ahne kangaskauppias saa elämänsä opetuksen neljältä viisaalta vanhukselta yrittäessään viedä köyhän tytön mansikat. Miksi susi ulvoo ja pitää kylän asukkaita pelon vallassa? Siksi, että sekin pelkää pimeyttä ja yksinäisyyttä. Entä pitääkö lasten aina saada tahtonsa läpi ja mikä merkitys onkaan sovulla?
Kirjassa on neljä tarinaa, jotka kertovat lapsista ja tuikkivista tähdistä, lempeästä auringosta ja raikkaasta sateesta, vaeltavasta kuusta sekä vaihtuvista vuodenajoista.

Tarinoiden aarrearkku
Avaa kirja ja astu sisään satujen ihmeelliseen maailmaan. Kiipeä Jaakon kanssa pavunvartta pitkin jättiläisen linnaan, tapaa nokkela Saapasjalkakissa, koe jännittäviä hetkiä Kaunottaren ja Hirviön lumotussa linnassa ja osallistu Tuhkimon kanssa prinssin tanssiaisiin! Aarrearkkuun on koottu 16 värikkäästi kuvitettua klassista satua. Kirja sisältää myös lisätietoa satujen alkuperästä ja niiden tekijöistä.


Runoja


Itkonen, Jukka: Astronautin rusinapulla

Itkonen, Jukka: Taikuri Into Kiemura ja muita kaupunkilaisia

"Myyn jäätelöä kaikenlaista, suklaista ja mansikkaista. Ja jos joku tahtoo niin, turvautukoon tiikeriin!" huutelee runon jäätelökauppias. Ronkeleitakin joukkoon mahtuu, kuten Usko-Ennakkoluuloinen: "Ei perunoita, ei voita, ei marjoja, ei kotiloita. Sanon suoraan sen. Olen ennakkoluuloinen."


Kirjassa on parikymmentä lastenrunoa eri ammatinharjoittajista. "Itkosen riimi ja sointu on varmaa, hän häikäisee alkusoinnuillaan, ja rytmi pelaa. Quupa Q, juupa juu, kun sen osaa!".


Nuotio, Eppu: Hyttysenkesyttäjä ja muita haaveammatteja

Puhakka, Ismo: Hei, hommiin! : nukuttekos pommiin?

Maailmaan mahtuu monenlaisia haaveammatteja:joku unelmoi astronautin urasta, toinen muurarin, kolmas opettajan ammatista. Mutta on myös niitä jotka haluaisivat olla taivaanrannanmaalareita, hissinkuljettajia tai kuiskaajia. Mitähän mahtaa kuulua maalivahdin tai hyttysenkesyttäjän toimenkuvaan?
Railakkaasti riimiteltyjä loruja eri ammateista! Mukana monet tutut lasten haaveammatit kuten poliisi, palomies, kokki ja kampaaja, mutta myös hilpeitä "sivubisneksiä" kuten ilmapallokauppias - ja roisto! Monipuolinen ja ilmeikäs kokoelma, jossa työnteon tahti vaihtelee hikiseltä tietyömaalta tai raksalta psykologin, kirjailijan tai papin toisentyyppisiin haasteisiin.

Päivitetty 24.6.2015

Olet tässä:  Lohjan kaupunginkirjastoLapset ja nuoretLukuvinkkejä › Tarinoita päiväkotiin
Sivun alkuun