Sunnuntai 21.01.2018
Nimipäivää viettävät tänään
Aune, Auni, Netta, Oona
Suomeksi
På Svenska
Aineistohaku, varaus ja uusinta
Olet tässä:  Lohjan kaupunginkirjastoLapset ja nuoretLukuvinkkejä › Scifiä

Lapset ja nuoret

Scifiä

Colfer, Eoin: Warp - Mestarin kosto (W.A.R.P. ; 3) Dashner, James: Maze runner III : Tappava lääke

Aikamatkailulla on seurauksensa - agenttikokelas Chevie Savanon seikkailut menneisyydessä ovat muuttaneet nykyhetkeä, jossa fasistit ovat nousseet valtaan. Kun Chevien sirpaleiset muistikuvat tapahtumien kulusta muuttuvat piinaaviksi, tyttö turvautuu aikakoneen keksijään professori Smartiin. Hän pakenee uhkaajiaan uudelleen menneisyyteen ja pelastaa teatteritaikurina sinnittelevän apurinsa Rileyn. Mutta onnistuuko voimakaksikko estämään pyövelin vallankumouksen? Entä millainen joukkotuhoase muhii Camdenin viemäreissä?
1. osa Salamurhaajan oppipoika
2. osa Pyövelin vallankumous

Trilogian kolmannessa osassa Thomaksen henkeäsalpaava tarina jatkuu. Poltetun maan ylityksen jälkeen Thomas joutuu uuteen karmivaan ihmiskokeeseen. Hänen aivojaan on käsitelty niin, että ihmiskokeen taustalla olevan PAHA-organisaation edustaja ohjaa ja kontrolloi häntä. Hänen muistonsakin on pyyhitty pois. Thomas onnistuu kuitenkin saamaan osan muistoistaan takaisin, mutta ne ovat liian piinallisia. Muistojensa rippeiden voimalla hän pakenee uhkarohkeiden ystäviensä kanssa ja yrittää pelastaa sen, minkä vielä voi.
1. osa Labyrintti
2. osa Poltettu maa

Frey, James: Taivaan avain (Trilogian toinen osa) Holopainen, Anu: Ihon alaiset

Loppupelin toinen kierros: panokset kovenevat. Suuren luokan fantasiakamppailu maailman herruudesta saa jatkoa - maailma murenee ympärillä, mutta pelaajat jatkavat peliä, vaikka säännöt ovat muuttuneet... Ulkoavaruudesta saapuneiden mahtavien olentojen julistama kilpa maapallon kohtalosta on siirtynyt seuraavaan vaiheeseen. Kun ensimmäinen kierros päättyi Maan avaimen löytymiseen, osa 12 ikivanhan sukukunnan pelaajasta oli jo karsiintunut kisasta. Nyt Sarahin, Jagon ja muiden selviytyjien on ryhdyttävä taisteluun siitä, kuka saa haltuunsa Taivaan avaimen, jonka löytäjä voittaa Loppupelin toisen kierroksen. Kaikki keinot ovat sallittuja - edessä on intohimoinen kilpajuoksu Maan kolkasta kolkkaan...
1. osa Loppupeli

 

Täyteläisiä huulia, virheettömiä kasvoja, animehahmoja ja Barbielookia. 17-vuotias Jara elää ympäristössä, jossa lähes jokaisen ulkonäköä on muokattu ja jossa hänen itsensä on elettävä vanhempien vaatimuksesta luomuna. Mutta sitten Jara pääsee kesätöihin Helsinkiin, ja taivas tuntuu aukeavan: rahaa, rakkautta ja lähestyvä täysi-ikäisyys, joka takaa päätäntävallan omaan kehoon. Mutta suureen kaupunkiin mahtuu myös anarkisteja ja toisinajattelijoita. Koko elämä voi muuttua hetkessä - eikä aina siten kuin haluaa.


Kolu, Siri: Ihmisen puolella Lawrence, Theo: Hehkuva ruumis (Mystic City 3)

Mitä tapahtuu, kun oikeuksiaan vaativa vähemmistö nousee kapinaan? P-influenssaan sairastunut Pilvi lähtee keräämään tietoa, jolla voisi ratkaista perheekseen kokemansa luolayhteisön ja muiden PI-Luolien tulevaisuuden. Tiedustelumatkoilta kertyneet strategiset tiedot sysäävät liikkeelle tapahtumavyöryn: Luolat suunnittelevat kansannousun, ja Pilvi joutuu tekemään kipeitä moraalisia valintoja. Kun Pilvi näkee kaupungilla Largon, maailma hajoaa. Largon Hänen rakastamansa mies ei lainkaan näytä siltä, että kuuluisi P-ihmisiin. Pitääkö Pilvin suostua sisällissotaan tietämättä, ovatko he edes samassa rintamassa? Rakastavaisten välienselvittely on väistämätön.

Aria Rose on saanut suunnattomat mystiset voimat nielaistuaan mystikkoystävänsä Davidan sydämen, mutta samalla voima syö hänen ruumistaan ja häntä odottaa lopulta kuolema. Ylhästössä on valta vaihtunut ja sitä johtaa Arian veli Kyle mahtavan sotajoukkonsa avulla. Kylen pyrkimyksenä on lyödä lopullisesti mystikot ja muu Alhaston väki, ja näyttää siltä että hän onnistuukin, sillä hän on onnistunut jäljittämään viimeisen seitsemästä Sisaresta ja käyttää hyväkseen tämän voimaa. Aria valmistautuu viimeiseen ponnistukseen ystäviensä kanssa puolustaakseen omiaan. Mutta miten Arian käy? Kestääkö ikuiseksi uskottu rakkaus Hunteriin kuoleman yli?
1. osa Salatun voiman kaupunki
2. osa Pimeä sydän

Lähteenmäki, Laura: Karrelle polttava helle ( North End 3) Revis, Beth: Miljoona aurinkoa, (trilogian 2. osa)

Aasa hautoo tukahduttavan helteen alla kauhistuttavaa salaisuuttaan. Onko se liian iso 16-v. yksin kannettavaksi ?Lopultakin pohjoisessa on kesä. North Endiin perustetaan kaivosta, ja taloyhtiöön on majoitettu malminetsijöitä. Koulusta erotettu Aasa työskentelee etsijöiden emäntänä, mutta vaikka hän yleensä on tomera ja kova suustaan, kaikki on nyt toisin. Kauhukseen Aasa tajuaa olevansa raskaana.Aasa ei halua äidiksi vaan aikoo myydä vauvan ja ostaa itselleen tulevaisuuden. Löydettyään ostajapariskunnan alkaa pitkä odotus, mutta Aasan mieli alkaa horjua ja jokainen vaihtoehto on yhtä huono.
1. osa Niskaan putoava taivas 
2. osa Kaiken peittävä tulva

Kun totuus avaruusaluksesta ja sen taittamasta matkasta paljastuu ja uusi planeetta tuntuu liukuvan valovuosien päähän, elämä Varjeluksella on luisumassa yhä syvemmälle kaaokseen. Tällä välin Seuraaja on ottanut langat käsiinsä ja yrittää olla mahdollisimman hyvä johtaja. Hämmentynyt Amy on oppinut kätkemään todellisen luontonsa, elämä Maassa tuntuu yhä enemmän kaukaiselta unelta. Vain yksi totuus on muuttumaton: Amyn ja Seuraajan on paettava yhdessä.
1. osa Matka alkaa

Rossi, Veronica: Yhä sininen taivas, (trilogian 3. osa) Roth, Veronica: Neljä

Panosten kovetessa Perry ja Aria päätyvät riskialttiiseen ratkaisuun. Dystopiatrilogian päätösosa käynnistää kuumeisen kilpajuoksun kohti merentakaista turvapaikkaa. Perryä tuleva mittelö ei pelota, mutta heimon uusille tulokkaille ulkomaailma on arvaamattomia vaaroja täynnä. Ja onko eetterimuurien murtaminen edes mahdollista ilman kaapatun Cinderin poikkeuksellisia kykyjä? Perry ja Aria kokoavat voimansa mahdottomalta tuntuvaan pelastustehtävään: löytävätkö he ystävänsä ja onko myyttinen paratiisi sittenkin pelkkää legendaa.
1. osa Paljaan taivaan alla   
2. osa Halki ikiyön

Huippusuosittu Outolintu-trilogia täydentyy Tobiaksen tarinalla. Kaksi vuotta ennen kuin Beatrice Prior teki valintansa, myös Vaatimattomien johtajan 16-vuotias poika päätti aloittaa kaiken alusta. Uskaliaissa hän saa nimen Neljä. Hänen päätöksensä vaikuttavat tuleviin alokkaisiin ja paljastavat salaisuuksia, jotka uhkaavat koko osastojärjestelmää. Kaksi vuotta myöhemmin Neljä valmistautuu toimintaan. Kun verkkoon tarttuu uusi alokas, hän tuntee löytävänsä suunnan. Trisin avulla on ehkä mahdollista olla jälleen Tobias.

Yancey, Rick: Viimeinen tähti

Miten lopulta käy Cassien ja muiden Maahan kohdistuneesta hyökkäyksestä selvinneiden nuorten – ja koko maapallon? ”Me olemme täällä, ja sitten poissa, ja se oli totta jo ennen Toisten tuloa. Se on ollut totta aina. Toiset eivät keksineet kuolemaa; ne vain hioivat sen huippuunsa. Antoivat kuolemalle kasvot, jotka panivat meidän kasvoillemme, koska ne tiesivät, että se oli ainoa tapa murskata meidät. Loppumme ei koita millään mantereella tai meressä, ei vuorella eikä tasangolla, ei viidakossa eikä autiomaassa. Se koittaa siellä mistä kaikki alkoi ja missä se oli koittanut aikojen alusta asti, viimeisen sykkivän ihmissydämen taistelukentällä.” Luvassa on voittoja, häviöitä ja läkähdyttävän kiihkeää toimintaa, kun Maa-planeetan kohtalo ratkeaa eeppisen sarjan päätösosassa.
1. osa 5. aalto
2. osa Ääretön meri

päivitetty 21.9.2016

Olet tässä:  Lohjan kaupunginkirjastoLapset ja nuoretLukuvinkkejä › Scifiä
Sivun alkuun