Sunnuntai 18.03.2018
Nimipäivää viettävät tänään
Edvard, Eetu
Suomeksi
På Svenska
Aineistohaku, varaus ja uusinta
Olet tässä:  Lohjan kaupunginkirjastoLapset ja nuoretLukuvinkkejä › Tyttökirjoja 6-12 -vuotiaille

Lapset ja nuoret

Tyttökirjoja 6-12 -vuotiailleBadger, Meredith: Yllättävä ystävä Barrows, Annie: Isa+Bea - Hyviä ja hulluja uutisia

Mia on hieman ujo kolmasluokkalainen, joka viettää usein aikaa naapurissa asuvan Jackin kanssa. He kisaavat pingismestaruudesta ja tietävät, miten toisen saa purskahtamaan aina nauruun. Mutta voivatko tyttö ja poika olla kavereita, vai onko se muiden mielestä kummallista? Entä mitä Jack oikein Miasta ajattelee? Aiemmin ilmestynyt: Leirielämää.


Isa ja Bea tarvitsevat kymmenen euroa. Miksi ihmeessä? Öh... ostaakseen juustoa. Kaksi pussillista Belldeloon-juustoa, jotka on pakattu pieniin vahapäällysteisiin yksittäispakkauksiin. Mutta miten ansaita kymmenen euroa? Ryhtymällä lapsenvahdiksi?  Vaipanvaihto! Yök! Pesemällä autoja Eieieiei. Laatimalla oman sanomalehden? Joo! Tytöt aloittavat mehukkaiden uutisten metsästyksen. Mutta hetkinen. Miksi ihmeessä Isa ja Bea haluavat JUUSTOA? Kirjasarjassa ilmestynyt 8 kirjaa.Cabot Meg: Allien tyttösäännöt – sarja Carter Alex: Salaperäisen huippumallin tapaus.
(Mysteeritytö-sarja)

1. Muuttopäivä
2. Kuningattaria ja kiusanhenkiä
3. Pusuhippaa
4. Ramppikuumetta

Tomera Allie Finkle seikkailee alakouluikäisten maailmassa railakkaiden tyttösääntöjen avulla - Allien riemastuttavat elämänviisaudet ovat omiaan etenkin 8-11-vuotiaille tytöille.


Laurenin vanhempien hotelliin saapuu vieraaksi supermalli Sara MacDonald. johon Lauren ja hänen ystävänsä tutustuvat. He pääsevät valitsemaan Saralle vaatteita juhliin ja viettävät muutenkin aikaa tämän kanssa. Mutta mitä kummaa: yhtäkkiä sympaattista kaunotarta syytetään rikoksesta. Tytöt lähtevät selvittämään salaperäisen huippumallin tapausta!

1. Oikukkaan diivan tapaus

2. Myrkytetyn mutakakun tapaus 


Cassidy Cathy: Suklaamuruset - sarja Heimonen, Satu: Suokaislan suloinen Cecilia

Kesäunelma on Suklaamuruset-sarjan kolmas osa. Viisi erilaista sisarta pääsee vuorotellen ääneen. Sarja on pinnalta kepeää tarinointia, jossa kohtaavat suuret haaveet ja arjen kolhut.

1. Kirsikkasydän
2. Vaahtokarkkitaivas


Eläinrakas Milka saa isältään maailman parhaan 11-vuotislahjan: oman, hartaasti toivotun kissan! Suokaislan suloinen Cecilia on täydellinen ragdoll-pentu. Milka on onnensa kukkuloilla, kunnes selviää, ettei isä ole neuvotellut lemmikkihankinnasta etukäteen Milkan äidin kanssa. Hyväksyisivätkö äiti ja isäpuoli uuden maukuvan perheenjäsenen?

Heinänen,Saku: Zaida ja elovalkeat Kallioniemi, Tuula: Karoliina ekaluokkalainen

Zaidan perhe muuttaa kesäksi Aimo-sedältä jääneeseen taloon pieneen merenrantakylään. Naapurin sokea mutta tarkkanäköinen Sofia-rouva kertoo omasta lapsuudestaan ja nuoruudestaan tarinoita, jotka alkavat elää omaa elämäänsä Zaidan mielessä. Eräänä ukkosiltana hän eksyy kesäjuhliin rannalla sijaitsevaan puuhuvilaan, jossa vieraat ovat pukeutuneet oudon vanhanaikaisesti. Seuraavana päivänä juhlista ei näy jälkeäkään. Mutta kun Zaida lopulta löytää huvilasta jotakin koko kylän tulevaisuudelle hyvin tärkeää, herää kysymys, oliko kaikki sittenkään vain hänen mielikuvituksensa tuotetta. Heinänen Zaida ja elovalkeat on jatkoa Heinäsen esikoiskirjalle Zaida ja lumienkeli.

Lukemaan opettelevien suosikkisarja Karoliina pelkää koiria. Koirakammostaan huolimatta Karoliina ei mitenkään voi jättää ratkaisematta Baskeri Villen aavekoiran arvoitusta. Karoliinan sydämen sulattaa Katri-tädin villi koiranpentu Arska. Kun suloinen pentu tulee Karoliinan kotiin hoitoon, hän ei raaski jättää sitä päiväksi yksin. Entä jos sen salakuljettaisi kouluun?

Lagercrantz, Rose: Onnentyttö Dunne Lehtinen, Tuoja: Saimi ja Selma ja kamera käy

Jotkut laskevat lampaita päästäkseen uneen, mutta Dunne laskee kertoja, kun hän on ollut onnellinen. Ja nyt Dunne on maailman onnellisin tyttö, kun pääsee viimein aloittamaan ekaluokan. Vähän se myös jännittää: mitä jos hän jääkin yksin? Onneksi niin ei käy, vaan hänestä ja Ella Fridasta tulee parhaat kaverit. Mutta sitten tapahtuu jotain yllättävää. Mustavalkoisin piirroksin kuvitettu tarina Dunnesta puhuttelee herkästi tuntevia lapsia.


Selma ja tämän cheerleader-tiimi saavat vastahakoisen Saiminkin osallistumaan kilpailuvideon kuvauksiin. Selma kavereineen palvoo idoliansa teinipoika Danielia. Kun Danielin uuteen musiikkivideoon etsitään kivaa tyttöryhmää esiintymään, Selma ja cheerleaderit tahtovat päästä mukaan. He alkavat kuvata omaa kilpailuvideotaan. Tyttöjen videosta tulee kuitenkin jotain ihan muuta kuin tiimi on ajatellut. Eikä Danielinkaan elämä ole ihan sitä, mitä julkisuuskuvasta voisi päätellä... Sarjassa aiemmin ilmestyneet: Saimi ja Selma: Konstikas kätkö sekä Saimi ja Selma. Salainen ihailija
Thorpe, Kiki: Kukkaistoive Sandelin, Annika: Yokon yökirja
Kate, Mia, Lainey ja Gabby ovat oivaltaneet,että Mikä-mikä-maahan pääsee rikkinäisen aidansäleen kautta. He lupaavat, etteivät koskaan matkusta sinne ilman toisiaan, mutta erään riidan päätteeksi Gabby uhmaa lupausta. Sitten tapahtuu jotain kauheaa. Isä korjaa rikkinäisen aidan! Gabby on vankina Mikä-mikä-maassa, ja Rosetta puolestaan mantereella! Sarjassa ilmestynyt kolme aiempaa teosta: Maailmojen välissä, Usvahevoset ja Välke vain.

Tähän Yökirjaan 10-vuotias Yoko on kirjoittanut kaiken mikä on tärkeää ja salaista. Sitä on paljon: Yoko ja hänen paras ystävänsä Anna kostavat rähisevälle Karppisen tädille, leikkivät nukeilla, vaikka ovat siihen oikeastaan jo vähän liian isoja ja vakoilevat epäilyttävän oloisia aikuisia kuten parrakasta äijää, joka kantaa kukikasta kangaskassia…
Webb, Holly: Tepsu joutuu pulaan

Katie on onnensa kukkuloilla, kun isä ja äiti lupaavat hänelle koiranpennun. Ja kun hän sitten näkee ensi kerran touhukkaan Tepsun, hän on aivan varma, että koko perhe rakastuu pentuun. Katien sisko Jess on huolestunut siitä, kuinka Misse-kissa suhtautuu tulokkaaseen. Katie uskoo, että lemmikeistä tulee hyvät ystävykset, mutta kaikki ei mene ihan nuottien mukaan. Aina kun Tepsu yrittää leikkiä Missen kanssa, Misse kavahtaa ja Tepsu tuntee olevansa pulassa. Miksei Misse halua Tepsun kaveriksi? Sarjassa ilmestynyt 11 teosta.päivitetty 21.10.2016

Olet tässä:  Lohjan kaupunginkirjastoLapset ja nuoretLukuvinkkejä › Tyttökirjoja 6-12 -vuotiaille
Sivun alkuun