Sunnuntai 18.03.2018
Nimipäivää viettävät tänään
Edvard, Eetu
Suomeksi
På Svenska
Aineistohaku, varaus ja uusinta
Olet tässä:  Lohjan kaupunginkirjastoLapset ja nuoretLukuvinkkejä › Tietokirjojen maailma

Lapset ja nuoret

Tietokirjojen maailma

Grey, Theodore: Kiehtovat alkuaineet

Woodward, John: Uskomaton maailma

Tiedätkö, mikä alkuaineista on maukkain? Entä tiedätkö, mihin nestemäiseen alkuaineeseen ihminen ei voi upota? Kiehtovat alkuaineet kertoo vastauksen näihin ja moniin muihin kysymyksiin. Jokaisesta alkuaineesta kerrotaan historiallisten faktojen ja kemiallisten ominaisuuksien lisäksi, miten kutakin alkuainetta voidaan hyödyntää käytännössä. Upea teos sisältää valokuvia alkuaineista sekä niiden puhtaassa muodossa että yhdisteinä.

Teos perehdyttää lukijansa maapalloon kaikista mahdollisista näkökulmista. Ytimestä yläilmakehään, pohjoisnavalta etelänavalle ja luonnonprosesseista ihmisen vaikutukseen. Kirjasta selviää, mikä aiheuttaa vuodenajat, mikä on maailman korkeimmalla sijaitseva kaupunki ja onko valtameren pohjalla elämää. Siinä on tietoa myös hurjista maanjäristyksistä, mittaamattoman arvokkaista jalokivistä, uskomattomista luonnonmuodostelmista sekä maista ja kulttuureista ympäri maailman.

Eläimet: suuri ensyklopedia 

Cajander, Veli-Risto: Lintu ja ääni 

Suurimmat, pienimmät, nopeimmat, sitkeimmät, oudoimmat eläimet... löydät ne kaikki tästä hakuteoksesta! Haluatko tietää, mitä eläimet tekevät, miten ne syövät, missä ne asuvat ja minkälaista elämää ne viettävät ennen kasvamistaan aikuisiksi? Syvällä viidakossa, ylhäällä vuoristossa, napaseudun vesillä ja polttavissa autiomaissa, joka puolella upeaa planeettaamme kuhisee miljoonittain otuksia. Kirjan avulla tutustut kunnolla kiinnostavimpiin niistä.

Lintu ja ääni esittelee 70 suomalaista lintulajia kuvin, sanoin ja äänin. Teoksessa ovat mukana maamme parhaimmat laulajat ja yleisesti kiinnostavimmat lintulajit. Helppotajuisessa esittelyssä painotetaan lintulajien laulun ja käyttäytymispiirteiden kuvausta. Lisäksi kerrotaan lintuihin liitetyistä uskomuksista ja kansanperinteistä, esitellään eri lajien suojelutarve- ja tilanne sekä annetaan vinkkejä, miten niiden menestymistä voi tukea.

Koli, Antti: Suomen matelijat ja sammakkoeläimet

Joicey, Celia: Piirrä ja suunnittele muotia

Käärmeet ja sammakot ovat herättäneet ihmisissä sekä uteliaisuutta että pelkoa jo vuosisatoja. Tämä kirja on selkeä opas näiden kiehtovien matelijoiden ja sammakkoeläinten Suomessa esiintyviin lajeihin, niiden tunnistukseen ja elämäntapoihin. Mukana on tietoa näiden herpeiksi kutsuttujen lajien biologiasta ja tarkkailemisesta. Havainnolliset ja näyttävät valokuvat tekevät lajien tunnistamisesta helppoa ja tämän kirjan lukemisesta visuaalisen nautinnon.

Kirja kaikille, joita kiinnostaa muodin suunnitteleminen itse. Kirjassa opetellaan vaihe vaiheelta piirtämään ensin ihmisfiguuri ja sen jälkeen lukuisia erilaisia vaatteita ja asusteita. Helppojen ohjeiden avulla saa valmista nopeasti. Inspiraatiota työhön tarjoavat maailmankuulujen huippusuunnittelijoiden haastattelut. Christian Lacroix, Anna Sui, Valentino ja monet muut kertovat sivuilla tyylistään ja työskentelystään ja esittelevät huikeita piirustuksiaan. Kun piirtämisen perusasiat ovat hallussa, on vuorossa oman malliston suunnitteleminen. Kirjassa selvitetään, millaisia asioita suunnittelijan on työssään mietittävä, miten taustatietoa kerätään, miten laaditaan tunnelmataulu ja mistä kaikesta voi saada ideoita.

Karmitsa, Lumi: Villit vanttuut & vallattomat villasukat

Mäki-Kihniä, Nina: Hevonen: ratsastus ja hoito

Kiehtovia kuvioita, vastustamattomia värejä, intohimoa käsillä tekemiseen. Sukkien ja lapasten neulominen on suositumpaa kuin koskaan, ja uusien mallien nälkä tunnetusti kasvaa neuloessa. Nuoren huipputekijän Lumi Karmitsan upeat kirjoneulemallit herkuttelevat mm. värikylläisillä eläin-, kukka- ja kirjainaiheilla. Kirjan sukat ja lapaset on neulottu edullisista, suosituista ja Suomessa helposti saatavista Novitan, Regian ja Dropsin langoista. Ohjeet sopivat parhaiten kirjoneulontaa jo hiukan harjoitelleille. Malleissa on designin ohella kiinnitetty erityistä huomiota istuvuuteen, jotta neuleet toimivat myös käytössä.

Hevonen – ratsastus ja hoito on suomalainen tietopaketti hevosista, hevosen hoidosta ja ratsastuksen maailmasta. Kuvitetut tallivinkit, hoito-ohjeet ja käytännönläheinen teoria antavat hyödyllistä ja mielenkiintoista tietoa kaikentasoisille hevosharrastajille.  Paljon hevostietoutta uudella ja raikkaalla otteella – kaikentasoisille ratsastajille!

Blondel, Rachelle: Kaikkea kivaa koiralle

Väyrynen, Elina: Suuri kissatemppukirja

Koirasi uskollinen sydän sykkii sinulle joka päivä. Mikset itsekin osoittaisi pienin hemmotteluin, että lemmikkisi on sinulle tärkeä? Kirjassa on 30 erilaista ohjetta, joissa pääset leipomaan, virkkaamaan, neulomaan, ompelemaan ja nikkaroimaan. Tee koirallesi itse hauskoja ja hyödyllisiä tarvikkeita, leluja ja syötäviä herkkuja. Ehkäpä yllätät pahaan ystäväsi ikiomalla synttärikakulla?

Suuri kissatemppukirja antaa selkeät, vaiheittaiset ohjeet lukuisten temppujen ja taitojen opettamiseen kissalle. Kirjan avulla on helppo onnistua, onpa tavoitteena sitten tarpeellisten taitojen opettaminen, ei-toivottujen tapojen kitkeminen, agilitykilpailuihin osallistuminen tai vain oman rakkaan lemmikin aktivoiminen. Upeasti valokuvitettu teos innostaa kissan ja omistajan yhteisiin hetkiin, joista on loputtomasti iloa ja hyötyä molemmille.

Mäki-Kihniä, Nina: Goodies

Bardi, Carla: Minikakut

Tässä kirjassa on liuta reseptejä, jotka ovat parempi vaihtoehto välipalaksi kuin karkit ja sokerijuomat, plus ne ovat naurettavan helppoja valmistaa! Kerran kun on näihin herkkuihin innostuu, unohtaa epäterveelliset karkit ja keksit. Itseään voi hemmotella kevyellä omallatunnolla, kun tietää nauttivansa hyviä herkkuja kohtuudella. Tekeekö mieli mutustaa jotain jäistä, rouskia rapeaa, lohduttautua lämpimällä tai kulauttaa kurkkuun jotain juoksevaa? Valitse silloin tästä kirjasta hiukopala napostelunälkään.

Yli 100 reseptiä, joilla valmistuvat minikakut, tarteletit, kuppikakut ja browniet. Minikakut sisältää 100 alkuperäistä ja testattua reseptiä, joiden avulla valmistuvat herkut sekä arkeen että erikoistilaisuuksiin. Kirjasta löydät vinkit makupaloiksi aamukahville ja iltapäiväteelle tai perheaterioiden jälkiruoaksi sekä joitakin äärimmäisen hienostuneita vaihtoehtoja tarjottavaksi juhlavilla päivällisillä. Mukana joukko harvinaisempia leivonnaisia, esimerkiksi punajuuribrowniet, jäätelöllä täytetyt browniet ja suolakinuskitarteletit. Perinteisempiin resepteihin kuuluvat muiden muassa perhoskuppikakut, marenkikuorrutteiset sitruunatarteletit, ranskalaiset suklaatuulihatut ja pähkinäiset suklaabrowniet.

Friman, Laura: Etenee: JVG:n tarina

Suuri urheilulajikirja

Rakettimaisen nousukiitonsa aikana Jare ja VilleGalle eivät ole ehtineet istua alas kertomaan tarinaansa. Nyt he sen tekevät. Koukuttava, Andrei Kipahtin upeilla kuvilla varustettu kirja avaa JVG-kaksikon lapsuutta ja nuoruutta, menestyksen taustoja ja hittien anatomiaa. Kirjassa kuullaan ensimmäistä kertaa yhtyeen lähipiiriä äideistä sisaruksiin, ja lisäksi varhaisia yhteistyökumppaneita, tuottajia, video-ohjaajia ja levy-yhtiön edustajia, joilla kaikilla on yllättävää kerrottavaa yhtyeestä. Hurja julkisuus on muuttanut Jaren ja VilleGallen elämän eikä se ole ainoastaan ihana asia. He puhuvat ensimmäistä kertaa myös ahdistuksestaan ja paineistaan. Lisäksi he puhuvat yksityiselämästään, josta he ovat tähän asti kertoneet vain biisien rivien väleissä. Kirja laajenee luonnollisesti myös musiikin puolelle: lukija pääsee JVG:n luomalle Spotify-listalle kuuntelemaan bändin tuotantoa alkuajoista uunituoreisiin raitoihin.

Jokaisen urheilua seuraavan toivekirja kokoaa yksiin kansiin lähes sadan eri lajin säännöt, tekniikan ja taktiikan. Mukana on kaikki nykyiset olympialajit, joita päästään seuraamaan tulevissa Rion kesäolympialaisissa elokuussa 2016. Kustakin lajista on myös tarjolla lyhyt syntyhistoria, tilastotietoa, ennätystuloksia ja ripaus kevyttä knoppitietoa. Havainnolliset kuvat auttavat lajin tunnusomaisiin piirteisiin, kuten tekniikkaan ja välineisiin, tutustumisessa. Monipuolinen ja havainnollinen tietopaketti on räätälöity laajemmasta aineistosta lukijaystävälliseksi valikoimaksi, jossa on mukana kaikki suomalaisten suosikkilajit jääkiekosta ja jalkapallosta mäkihyppyyn ja keihäänheittoon. Kaikkien aikojen menestyneimmät suomalaisnimet nousevat esiin myös kirjan tekstissä. Kirjan avulla saa kattavan peruskäsityksen yleisurheilun, mailapelien, palloilulajien, kamppailulajien, vesiurheilun, tarkkuuslajien, ratsastuksen, voimistelun ja voimailun sekä talviurheilun kiehtovasta kirjosta. Tämän jälkeen urheilukisojen seuraaminen on takuulla entistä antoisampaa!

Halter, Casey: Pokémon go: pelaajan kirja

Robin: Yhdessä

Valmistaudu pitämään hauskaa! Jos haluat kehittyä Pokémon Go -mestariksi, Pokémon Go - Pelaajan kirja on juuri sinulle. Riippumatta siitä, oletko tason 1 aloittelija vai tason 25 mestarikouluttaja, tämän kirjan sisältämien vinkkien, temppujen, salaisuuksien ja hahmokuvausten avulla voit jahdata pokémoneja kaikkialla maailmassa ja pyydystää ne kaikki! Pokémon Go on paikkatietoihin perustuva lisätyn todellisuuden mobiilipeli, joka on valloittanut maailman lyhyessä ajassa - ympäri maailmaa pelaajat jahtaavat pokémoneja puhelimiensa avulla liikkuessaan paikasta toiseen.

Megatähti Robinin voimakirja faneille. Mitä tutut biisit merkitsevät sinulle? Robinin valoisa elämänasenne ja karismaattinen persoona tempaavat mukaansa kaikenikäiset fanit. Robinin kappaleiden inspiroimana syntynyt kirja nostaa esiin tutut biisit, joiden kautta Robin ja fanit yhdessä pohtivat mm. rakkautta, onnellisuutta, epävarmuutta, mokaamista, erilaisuutta ja välittämistä. Runsaasti kuvitetussa kirjassa on fanien ja Robinin ajatuksia sekä kysymyksiä myös lukijalle. Robin ja hänen musiikkinsa luovat toivoa ja kannustavat jaksamaan vaikeissa elämäntilanteissa, tsemppaamaan ja uskomaan unelmiin.

Luotonen, Katriina: Nam! Lasten keittokirja

Dalziel, Trina: 20 tapaa piirtää pöllö : Ja 44 muuta siivekästä

Lasten keittokirjassa on runsaasti herkullisia reseptejä niin arkeen kuin juhlaankin - hernekeitosta kakkutikkareihin ja perunamuusista jäätelöannoksiin. Työvaiheet on selkeästi numeroitu ja kuvitettu.

Pöllöistä perhosiin, lohikäärmeistä leppäkerttuihin ja pingviineistä paperilennokkeihin - tässä kirjassa on 900 hauskaa kuvaa siivekkäistä sekä tilaa omille piirroksillesi. Muista ainoastaan yksi sääntö: ei ole vain 20 tapaa piirtää pöllö. Suositussa sarjassa ovat aiemmin ilmestyneet 20 tapaa piirtää kissa ja 20 tapaa piirtää mekko.

Päivitetty 21.9.2016

 

Olet tässä:  Lohjan kaupunginkirjastoLapset ja nuoretLukuvinkkejä › Tietokirjojen maailma
Sivun alkuun