Maanantai 22.01.2018
Nimipäivää viettää tänään
Visa
Suomeksi
På Svenska
Aineistohaku, varaus ja uusinta
Olet tässä:  Lohjan kaupunginkirjastoKirjastot ja aukioloajat › Karjalohjan kirjasto

Kirjastot ja aukioloajat


Karjalohjan kirjasto

 Keskustie 88, 09120 KARJALOHJA

AVOINNA:

PALVELUAJATOMATOIMIKIRJASTO
maanantai, tiistai
keskiviikko, perjantai
arkipyhien aattoina
14 - 19 
10 - 15
10 - 15
maanantai - torstai
perjantai
lauantai - sunnuntai
8 - 20
8 - 18
8 - 15

 

Puhelin: (019) 355 381, sähköposti: kirjasto.karjalohja(a)lohja.fi, fax (019) 355 381
Kirjastonhoitaja Essi Isola puh. (019) 355 381, sähköposti: essi.isola(a)lohja.fi


1.2.2017 alkaen Karjalohjan kirjasto toimii myös omatoimikirjastona palveluaikojen ulkopuolella.

Lohjan läntisin lähikirjasto, Karjalohjan kirjasto, sijaitsee Karjalohjan taajamassa Lohjanjärven ja Puujärven välisen harjun kupeessa. Maalaismaisemassa Uusimaa vaihtuu Varsinais-Suomeksi noin viiden kilometrin päässä kirjastosta. Lohjan keskustaan on ajomatkaa noin 27 kilometriä.

Kirjasto juhli 150-vuotista toimintaansa vuonna 2012. Kirjaston perustamispäivämääräksi mainitaan 15.6.1862. Aloitteen kirjaston perustamisesta teki kirkkoherra Gustaf Johansson ja kirjasto käynnisti toimintansa 60 niteellä. Aluksi ilmaiseksi pääsi lainaamaan lahjoittamalla kirjastolle markan, muussa tapauksessa kirja piti vuokrata. Kirjasto sijaitsi alkuvuosinaan kivikirkon sakaristossa, josta se muutti myöhemmin mm. kansakouluun, kunnantalolle ja alakoulun rakennukseen. Kirjastolla oli myös piirikirjastoja kantakirjaston lisäksi.

Vuodesta 1997 kirjasto on toiminut nykyisissä tiloissa vanhassa kansakoulun rakennuksessa, joka on valmistunut 1870-luvulla. Rakennuksen historiasta muistuttavat mm. huoneiden nurkissa komeilevat pönttöuunit. Kirjastossa kävijöitä vastassa on sisäänkäynnin liepeillä kirjaston iso kissa, täytetty ilves. Hirsirakenteisen kirjaston viihtyisissä tiloissa luetaan, käytetään tietokoneita, skannataan tai vaikkapa tutustutaan yläkerran Kulttuurivintin kuukausittain vaihtuviin taidenäyttelyihin.

Vuoden 2013 alusta Karjalohjan kirjastosta tuli yksi Lohjan kaupunginkirjaston lähikirjastoista Lohjan kaupungin ja Karjalohjan kunnan yhdistyttyä.
  

  

Karjalohjan omatoimikirjaston käyttösäännöt

Omatoimikirjastoaikana kirjasto on käytettävissä ilman henkilökuntaa.

Omatoimikirjastoon pääsee Lukki-kirjastojen kirjastokortilla ja tunnusluvulla, jonka saa kirjastosta. Omatoimikirjaston käyttöä varten ei tarvita uutta tunnuslukua. Karjalohjan  kirjaston henkilökunta opastaa omatoimikirjaston käytössä.


Omatoimiaikana kirjastoon on 13 vuoden ikäraja. Alle 13-vuotiaat voivat asioida kirjastossa palveluaikoina ja huoltajan kanssa.

Kirjastokortti syötetään kirjaston pääoven vieressä olevaan  lukijalaitteeseen ja näppäillään henkilökohtainen tunnusluku. Jokaisen omatoimikirjaston käyttäjän on kirjauduttava sisään, jotta henkilökunta voi tarvittaessa tarkistaa järjestelmästä, kuka on ollut kirjastossa sekä kävijätilastoinnin vuoksi.  Onnistuneen sisäänkirjautumisen jälkeen ovi avautuu sähköisesti ja järjestelmä ottaa kuvan asiakkaasta.

Asiakkaan tulee varmistaa, ettei kirjastoon tule samalla oven avauksella muita asiakkaita. Jos huoltaja vierailee kirjastossa lasten kanssa, riittää että vain huoltaja rekisteröityy.

Omatoimikirjaston asiakkaat ovat velvollisia korvaamaan aiheuttamansa vahingot. Myös vahingontekijän sisään päästänyt voi joutua vastuuseen.  Väärinkäytöstä ja käyttösääntöjen rikkomisesta seuraa kirjaston käyttöoikeuden menettäminen määräajaksi.

Asiakkaan on poistuttava kirjastosta viimeistään ennen omatoimiajan päättymistä. Ohjeet tulevat kaiuttimien kautta automaattisesti. Omatoimikirjaston aukioloajan päättyessä aktivoituu kirjaston normaali kulunvalvonta ja murtosuojaus.
Palveluajan päättyessä asiakkaiden on poistuttava kirjastosta ja kirjauduttava sisään ulko-oven lukijalaitteella voidakseen jatkaa oleskelua kirjastossa.  Kirjaston henkilökunta opastaa asiakkaita poistumisessa ja uudelleen kirjautumisessa.

Asiakas voi lainata ja palauttaa aineistoa lainaus- ja palautusautomaatilla. Palautuksen jälkeen aineisto laitetaan automaatin vieressä olevaan vaunuun tai lukittuun laatikkoon automaatin antamien ohjeiden mukaan.
Mikäli asiakas tulee lainaamaan varaamaansa aineistoa, hän hakee sen varaushyllystä, jossa aineisto on lajiteltu asiakkaalle ilmoitetun numeron mukaan.  Aineisto lainataan automaatilla.

Maksut voi maksaa vain kirjaston henkilökunnan ollessa paikalla. 

Kopiointi ja tulostus ei ole mahdollista omatoimiaikana.

Kirjaston tiloissa on käyttäydyttävä asiallisesti. Kirjastossa on tallentava kameravalvonta, jonka käytössä sovelletaan henkilötietolakia (523/1999). Kirjastoa valvotaan etäyhteydellä. Mahdollisiin häiriötilanteisiin puututaan. Alaikäisten kohdalla otetaan yhteyttä huoltajiin.  Kirjaston käyttöoikeuden menettämisestä on säädetty Lukki-kirjastojen käyttösäännöissä. Kirjastokortti voidaan asettaa käyttökieltoon, jolla estetään kirjastoon sisäänpääsy määräajaksi.  Turhista hälytyksistä peritään asiakkaalta korvaus.
Henkilökunnan paikalla ollessa kirjasto palvelee tavalliseen tapaan.

Lohjan kaupunginkirjasto 27.1.2017

Olet tässä:  Lohjan kaupunginkirjastoKirjastot ja aukioloajat › Karjalohjan kirjasto
Sivun alkuun