Lauantai 24.03.2018
Nimipäivää viettävät tänään
Gabriel, Kaapo, Kaappo, Kaapro
Suomeksi
På Svenska
Aineistohaku, varaus ja uusinta
Olet tässä:  Lohjan kaupunginkirjastoKokoelma › Kirjallisuus

Kokoelma


Kaunokirjallisuus

Aineiston löytymistä helpottaaksemme olemme aikuistenosastoilla sijoittaneet kysytyimmät kertomakirjallisuuden lajit erikseen omiin hyllyihinsä:

 Kirjastoistamme on myös äänikirjoja cd-levyinä ja MP3-levyinä. MP3-levyjä lainaava tarvitsee kuunteluun MP3-yhteensopivan cd-soittimen tai DVD-aseman.

Tietokirjallisuus

Hyllyluokitus

Tietokirjallisuus on hyllyissä aiheenmukaisissa luokissa, opasteet ja opastetaulut ohjaavat sinut oikeaan osoitteeseen kirjastossamme, kun etsit tietyn aiheisia kirjoja.

Yleisten kirjastojen luokitusjärjestelmä »

Kun etsit tietoa, käytä YSAa

Suomen yleisissä kirjastoissa sekä monissa muissa kotimaisissa hakujärjestelmissä käytetään Yleistä suomalaista asiasanastoa (YSA) kuvailtaessa teosten sisältöä tietokantoihin. Sanastossa luetellaan ne eri aiheita kuvaavat asiasanat, joita voi käyttää apunaan hakiessaan aineistoa. Sanastosta löytyvät eri tieteen- ja tiedonalojen yleisimmät termit.

Yleisen suomalaisen asiasanaston verkkoversio »

Viikon laina -hylly

Suosittujen kirjojen saatavuutta on parannettu Lohjan pääkirjastossa. Nämä kirjat on koottu omaan hyllyynsä aikuistenosastolle ja merkitty Viikon laina -tunnuksella.

Kirjoja ei voi varata etukäteen internetissä eikä puhelimitse. Kirjojen laina-aika on seitsemän vuorokautta eikä niitä voi uusia. Laina-aikaa ei saa ylittää ja kirjat on aina palautettava pääkirjastoon.

Viikon laina -kirjoiksi valitaan kysyttyjä uutuuskirjoja ja kirjoja, jotka ovat muutoin aina lainassa. 

Varastoaineisto

Vanha, vähän käytetty aineisto, on sijoitettu pääkirjaston varastoon, jotta enemmän käytetylle aineistolle jäisi tilaa kirjaston avokokoelmissa. 

Varaston teokset ovat lainattavissa, kysy varastoaineistoa kirjastosi asiakaspalvelusta.


Olet tässä:  Lohjan kaupunginkirjastoKokoelma › Kirjallisuus
Sivun alkuun