Sunnuntai 18.03.2018
Nimipäivää viettävät tänään
Edvard, Eetu
Suomeksi
På Svenska
Aineistohaku, varaus ja uusinta
Olet tässä:  Lohjan kaupunginkirjastoLapset ja nuoretLukuvinkkejä › Rakkautta ja kauhua

Lapset ja nuoret

Rakkautta ja kauhua...

Cast, P. C.: Yön talo-sarja Clare, Cassandra: Varjojen kaupungit-sarja

Kun 16-vuotias Zoey joutuu vampyyrin merkitsemäksi, hänen on jätettävä perheensä ja muutettava Yön taloon, vampyyrien kouluun. Zoey saa pian tietää olevansa erityisoppilas, jolla on poikkeuksellisia kykyjä. Tasapainoilu entisen ja uuden elämän välillä ei ole helppoa, mutta Zoey löytää Pimeyden valtakunnasta ystäviä, vihollisia - ja huumaavan uuden ihastuksen.
1. Merkitty
2. Petetty
3. Valittu
4. Piinattu
5. Vainottu
6. Lumottu
7. Kahlittu
8. Vapautettu
9. Määrätty
10. Salattu
11. Paljastettu
12. Pelastettu

15-vuotias newyorkilainen Clary Fray joutuu outojen tapahtumien todistajaksi. Hän näkee teini-ikäisen pojan surmattavan klubilla, hänen kotiinsa hyökkää hirviö ja hänen äitinsä kaapataan. Tapahtumien myötä hän tutustuu Varjometsästäjiin, jotka pitävät yllä järjestystä yliluonnollisten olentojen maailmassa. Kaupungin laitamilla, tavalliselta kansalta näkymättömissä, elävät kiihkeää elämäänsä haltijat, vampyyrit ja ihmissudet.
1. Luukaupunki
2. Tuhkakaupunki
3. Lasikaupunki
4. Langenneiden enkelten kaupunki
5. Kadotettujen sielujen kaupunki
6. Taivaallisen tulen kaupunki

Berry, Julie: Kunnes kerron totuuden Daugherty, C. J.: Night school-sarja

Millaista salaisuutta kantaa Judith, mykkä ja hyljeksitty tyttö, jonka kieli on leikattu poikki? Neljä vuotta sitten Judith ja Lottie katosivat. Kaksi vuotta myöhemmin Judith palasi, mutta yksin. Lottien ruumis löydettiin joesta ja vain Judith tietää, mitä tapahtui. Hän on täynnä äänetöntä puhetta, vihaa, muistoja, kaipuuta ja pakahduttavaa rakkautta lapsuudenystäväänsä Lucasia kohtaan. Lucas on menossa naimisiin Marian kanssa, kun tulee tieto, että vihollinen on hyökkäämässä. Maria rohkaisee Judithia opettelemaan puhumaan. Vähitellen salaisuudet alkavat paljastua ja Judithin elämä muuttuu draamaattisella tavalla.

Allie on löytänyt Cimmerian sisäoppilaitoksesta toisen kotinsa. Koulu on tuonut hänen elämäänsä myös Carter Westin, unelmien poikaystävän. Oppilaitoksessa toimii Yökouluksi kutsuttu salaseura. Se paljastuu vaikutusvaltaiseksi salaiseksi organisaatioksi, jonka jäsenet ulottavat valtansa paljon koulua pidemmälle. Yökoululla on myös vihollisia, näiden joukossa Allien kadonnut veli. Pian selviää, että Allie ja kaikki muutkin koulun oppilaat ovat suuressa vaarassa.
1. Yön valitut
2. Yön perintö

Fitzpatric, Becca: Langennut enkeli-sarja Gibbs, Abigail: Illallinen vampyyrin kanssa

Romanssinpoikaset eivät ole Nora Greytä varten, vaikka hänen paras ystävänsä Vee Sky tyrkyttääkin koulun kaksilahkeisia minkä ehtii. Koska kukaan heistä ei kiinnosta, itsenäinen Nora keskittyy mieluummin opintoihinsa. Kaikki kuitenkin muuttuu, kun kouluun saapuu Patch-niminen salaperäinen muukalainen. Tumman ja komean Patchin tutkimaton hymy ja ihmeellisen tarkkanäköiset silmät kiehtovat Noraa kuin yölamppu perhosta. Kuka Patch oikein on ja mistä hän on tullut? Poika tuntuu olevan kaikkialla missä Norakin ja tietävän hänestä jopa ystäviä enemmän. Rakastuminen ei ole koskaan ollut näin enkelimäisen ihanaa - ja äkkiä myös tappavan vaarallista. Patchin ilmaantumiseen kytkeytyy sarja selittämättömiä ja pelottavia tapahtumia, jotka saavat Noran epäluuloiseksi. Voiko Patchiin turvautua vai pitäisikö juuri häntä varoa? Noran etsiessä vastauksia hän törmää totuuteen, joka on kaikkea muuta kuin yksiselitteinen. Hän huomaa olevansa osa kostonhimosta, pyhistä lupauksista, enkeleiden lankeemuksista ja kielletystä rakkaudesta koostuvaa vyyhteä. Käynnissä on ikiaikainen taistelu, joka käydään kuolemattomien ja langenneiden sielujen kesken...
1. Langennut enkeli
2.Riitasointu
3. Hiljaisuus
4. Loppusointu

Violet Lee joutuu kammottavan verilöylyn silminnäkijäksi keskellä öistä Trafalgar Squarea. Vampyyrit ovat kohdanneet metsästäjänsä ja tehneet heistä selvää. Nyt he vievät Violetin mukaansa maailmaan, jollaisesta hän ei ole osannut edes uneksia. Kauniit, joutilaat pedot elävät kartanossaan kuin jollain toisella aikakaudella: viini virtaa ja silkki kahisee. Peloissaan Violet yrittää paeta, mutta hänellä on yhtä suuret mahdollisuudet kuin antiloopilla leijonalaumassa. Lopulta hän taipuu jäämään, jotta hauras rauha ihmisten ja vampyyrien välillä säilyisi rikkumattomana.

Noël, Alyson: Kuolemattomat-sarja Rouhiainen, Elina: Susiraja-sarja

Everin ja Damenin rakkautta on koeteltu jo usean elämän ajan. Ever tekee kaikkensa pelastaakseen rakkautensa. Everin paras ystävä, kuolemattomaksi tullut Haven, ei kuitenkaan anna Everille anteeksi poikaystävänsä kuolemaa. Hän janoaa kostoa ja aikoo Everin lisäksi tuhota myös Damenin ja Juden. Aseenaan hän käyttää Damenin menneisyydestä urkittua pimeää salaisuutta. Everin on löydettävä piilossa olleet voimansa voidakseen pelastaakseen kaikkien hengen. Voiko jo vuosisatoja kestänyt rakkaus voittaa uudet esteet?
1. Punaiset tulppaanit
2. Sininen kuu
3. Varjojen maa
4. Musta liekki
5. Kirkas tähti
6. Elämän värit

Kallion kasvatti Raisa ei Kainuun korven Hukkavaaraan muuttaessaan osannut aavistaa, miten paljon hänen maailmansa muuttuisi. Paettuaan susirajan vaaroilta takaisin Helsinkiin Raisa on yrittänyt keskittyä kaiken tapahtuneen unohtamiseen. Mutta suuri rakkaus, Mikael, ei ole niin vain unohdettavissa. Eikä Hukkavaara ole vielä paljastanut läheskään kaikkia salaisuuksiaan…
1. Kesytön
2. Uhanalainen
3. Jäljitetty
4. Vainuttu

Smith, L. J.: Vamppyyripäiväkirjat-sarja Stiefvater, Maggie: Viettelys-trilogia

Rakkaus on hengenvaarallista. ”Tänään tapahtuu jotain kauheaa”, kirjoittaa päiväkirjaansa kaunis ja suosittu Elena, joka on kyllästynyt elämään pikkukaupungissa, jossa ei koskaan tapahdu mitään. Stefan on kouluun saapunut mystinen uusi oppilas, jonka tavattuaan Elena tietää olevansa mennyttä. Damon puolestaan on Stefanin kostonhaluinen veli, joka tulee ottamaan mittaa vampyyriveljestään. Kohtalokkaan rakkauden myötä pimeys herää henkiin ja paha hiipii virginialaiseen pikkukaupunkiin Fell´s Churchiin.
1. Korpinmusta
2. Sielunkumppani
3. Verivala
4. Pimeän piiri
5. Uusi aika - Sudenhetki
6. Uusi aika - Varjosielut
7. Uusi aika - Sydänyö

Jokainen uskoo tuntevansa Colen tarinan. Rocktähti. Narkkari. Alamäki. Katoaminen. Mutta vain muutama ihminen tietää Colen synkimmän salaisuuden, hänen kykynsä muuttua sudeksi. Yksi näistä ihmisistä on Isabel. Hetken aikaa Isabel ja Cole rakastivat toisiaan, mutta siitä tuntuu kuluneen kokonainen ihmiselämä. Nyt Cole on taas valokeilassa. Vaaravyöhykkeellä. Isabelin elämässä. Mutta voiko tämän syntisen pelastaa?
1. Viettelys
2. Häivähdys
3. Ikuisuus

Lawrence, Theo: Mystic City-sarja

Manhattan vuonna X. Pilvenpiirtäjien huipulla hallitsevat rikkaat ja etuoikeutetut, alhaalla ilmastonmuutoksen synnyttämien kanaalien varsilla majailevat vähäosaiset. Yläluokan hienostosviiteissä asuu myös 16-vuotias Aria Rose, joka on kiihkeästi rakastunut Thomas Fosteriin, isänsä poliittisen kilpailijan poikaan. Tai niin kaikki väittävät, sillä itse hän ei pysty muistamaan koko romanssia. Mutta sitten Aria tapaa Hunterin, komean ja salaperäisen mystikon alakaupungista, ja tällä tuntuu olevan hallussaan hänen kadonneen menneisyytensä avain.
1. Salatun voiman kaupunki
2. Pimeä sydän
3. Hehkuva kaupunki

Päivitetty 21.9.2016

Olet tässä:  Lohjan kaupunginkirjastoLapset ja nuoretLukuvinkkejä › Rakkautta ja kauhua
Sivun alkuun