Sunnuntai 18.03.2018
Nimipäivää viettävät tänään
Edvard, Eetu
Suomeksi
På Svenska
Aineistohaku, varaus ja uusinta
Olet tässä:  Lohjan kaupunginkirjastoKirjastot ja aukioloajat › Saukkolan kirjasto

Kirjastot ja aukioloajat


Saukkolan kirjasto

Kauppakuja 3, 09430 SAUKKOLA

AVOINNA:  
 
maanantai, tiistai, torstai
keskiviikko, perjantai
lauantai
arkipyhien aattoina
14 - 19
10 - 15
10 - 15
10 - 15

Puhelin (019) 373 420, sähköposti: kirjasto.saukkola(a)lohja.fi
Kirjastonjohtaja Mirka Riento, puh. 044 374 4420, sähköposti: mirka.riento(a)lohja.fi

Saukkolan kirjasto sijaitsee Saukkolan taajamassa Jokirannan liikekeskuksessa noin 24 km Lohjan keskustasta pohjoiseen.  Kirjastosali on korkea ja ilmava, vaikka korkeat hyllyt jonkin verran vähentävät ilmavuuden tuntua.  Samassa tilassa sijaitsevat aikuisten ja lasten osastot sekä useita istuinryhmiä lehtiin ja kirjoihin tutustumista varten.

Nummen kuntaan perustettiin ensimmäinen kirjasto vuonna 1869 Nummen kappelin ompeluseuran toimesta, pastori Ereniuksen aloitteesta. Alkuun kirjastossa oli noin sata kirjaa, lainauksia 200 vuodessa. Kunta otti kirjaston haltuunsa kymmenen vuotta myöhemmin. Kirjasto sijoitettiin Oinolan kansakoululle.

Nummen ja Pusulan kuntien yhdistyessä 1981 oli kunnassa aluksi pääkirjasto Oinolassa, sivukirjasto Pusulassa sekä siirtokirjakokoelmat Hyrsylässä, Koisjärvellä, Tavolassa, Leppäkorvessa ja Ikkalassa. Kun kirjastoauto hankittiin vuonna 1983, siirtokirjastot lopetettiin.

Nykyiselle paikalleen Saukkolaan kirjasto siirtyi 1995, kun Jokirannan liikekeskus valmistui.

Saukkolan kirjastossa palvelee asiakkaita kirjastovirkailija sekä kirjaston johtaja, joka toimii myös Pusulan kirjaston johtajana.  

 

Kirjastossa on kaksi tietokonetta ja yksi tiedonhakukone asiakkaiden käyttöön. Satutunteja on ollut tarjolla useaan otteeseen, ne ovat kuitenkin loppuneet osallistujien vähyyteen. 

 Myös  kirjastoauto asustaa katoksessa kirjaston vieressä. Nykyinen, Nummi-Pusulan toinen kirjastoauto on hankittu 2001.  Auto kiertää kolmena päivänä viikossa, suurimmat asiakkaat ovat koulut ja päiväkodit. 

Saukkolan kirjastossa sijaitsee myös Nummen palvelupiste. Palvelupisteestä saa kuntosalikortteja, ruokalippuja, lähialueen liikuntasalien avaimia sekä netticket teatteri- ja konserttilippuja. Pisteestä saa myös Rausjärven leirikeskuksen avaimia ja järjestöille on lainattavissa videotykki.

Olet tässä:  Lohjan kaupunginkirjastoKirjastot ja aukioloajat › Saukkolan kirjasto
Sivun alkuun