Sunnuntai 18.03.2018
Nimipäivää viettävät tänään
Edvard, Eetu
Suomeksi
På Svenska
Aineistohaku, varaus ja uusinta
Olet tässä:  Lohjan kaupunginkirjastoKirjastot ja aukioloajat › Pääkirjasto

Kirjastot ja aukioloajatLohjan pääkirjasto

Karstuntie 3, 08100 LOHJA

AVOINNA

Lohjan pääkirjastoUutisalue ja Linderinsali
maanantai - perjantai
lauantai
arkipyhien aattoina 
10 - 20
10 - 15
10 - 17
maanantai - perjantai
lauantai
arkipyhien aattoina
9 - 20
10 - 15
9 - 17

 
Vastaanotto
Lainaus, uusinnat, asiakkaaksi ilmoittautuminen, laina-aikoja koskevat kyselyt, maksut, varatun aineiston nouto
puh. (019) 369 1477, lainaus.paakirjasto(a)lohja.fi
laskutus- ja perintäasiat: kirjastovirkailija Tytti Poutanen-Muukka, puh. 044 369 1377, tytti.poutanen-muukka(a)lohja.fi

Aikuisten osasto
Neuvonta- ja tiedonhakupalvelut, kaukopalvelu, aineiston varaaminen
puh. (019) 369 1478, kauko.lohja(a)lohja.fi

Lasten ja nuorten osasto
Lasten ja nuorten kirjastopalvelut
puh. (019) 369 1483, lastenosasto(a)lohja.fi

Uutisalue
Sanoma- ja aikakauslehdet, Lohjan kaupungin tiedotteet
puh. (019) 369 1365, uutisalue(a)lohja.fi

Kirjastotoimenjohtaja
Merja Lonkainen, puh.  050 462 1642, merja.lonkainen(a)lohja.fi

Palvelupäällikkö
Maija Lehtonen, puh. 044 374 1379, maija.a.lehtonen(a)lohja.fi

Tilavaraukset
Toimistosihteeri Johanna Ketola, puh. 044 369 1366, johanna.ketola(a)lohja.fi

Kirjaston tilat

Lohjan uusi pääkirjasto on valmistunut vuonna 2005 ja avattu asiakkaille 30.1.2006. Hyötyneliömäärä: 2 700 m²
Arkkitehtisuunnittelu: Ilmari Lahdelma (Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki)
Sisustussuunnittelu: Maria Krause (Sisustusarkkitehdit Gullstén-Inkinen Oy)

Vastaanotto

Pääkirjaston Vastaanotossa otetaan vastaan uudet asiakkaat ja opastetaan talon käytössä. Täällä voi hankkia kirjastokortin, ilmoittaa asiakastietojen muutoksista sekä noutaa varatut teokset, myös varaus- ja myöhästymismaksut maksetaan vastaanottoon.  Palautusautomaatti ja lainausautomaatit sijaitsevat vastaanoton yhteydessä.Sisääntuloaulassa on 3 pistäytymistietokonetta, joiden suosituskäyttöaika on 15 minuuttia.

Lasten ja nuorten osasto

Osastolla on kuvakirjoja, satukirjoja, romaaneja, tietokirjoja, lehtiä, musiikkia ja elokuvia, jotka on tarkoitettu lapsille ja nuorille. Osastolla on myös oma neuvontapiste, josta voi kysyä opastusta. Lasten ja nuorten käyttössä on 8 tietokonetta, joissa on internet-yhteys sekä kaksi Lukki-aineistohakupäätettä.  Monitoimitila Pähkinässä järjestetään lasten- ja nuorten näyttelyitä ja tapahtumia, mm. satutunteja. Pähkinän voi myös varata lastentapahtumien ja näyttelyiden järjestämiseen.

Kahvio Kampus

maanantai-perjantai ko 9 - 17,  lauantai klo 10 - 14

Tilauksesta kokoustarjoilut:  Tuija Majander  puh. 0400 272 119

Uutisalue

Uutisalueelle on sanomalehdet ja suurin osa aikakauslehdistä, osa on sijoitettu aikuisten osastolle (2. krs). Lukupaikkoja on 28. Sanomalehtien sähköisiä näköisversioita voi lukea asiakastietokoneilla, joita uutisalueella on kolme kappaletta.  Uutisalueen tietokoneet on varattu 30 minuutin vuoroihin. Uutisalueen itsepalvelukopiokone/tulostin toimii kopiokorteilla, joita myydään Vastaanotossa. Uutisalueella on myös asiakaspalvelupiste sekä itsepalvelulainausautomaatti.
Uutisalueella on näyttelytila Linderinsali, jonka käytöstä vastaa Lohjan Museo sekä kokous-ja yleisötilaisuuksiin käytettävä Järnefeltinsali, n. 50 henkilölle. Järnefeltinsalissa on videotykki, tietokone, dokumenttikamera sekä äänen- ja kuvantoistolaitteet, tilaa vuokrataan kokous- ja luentokäyttöön

Aikuisten osasto

Aikuisten tieto- ja kaunokirjallisuus, musiikkiäänitteet ja -lehdet sekä elokuvat on sijoitettu kirjaston toiseen kerrokseen. Osastolla on oma tietopalvelupiste, jossa toimii aikuisten osaston neuvonta- ja tiedonhakupalvelut sekä kaukopalvelu.  Osastolla on asiakastietokoneita internetin käyttöön sekä Lukki-aineistohakupäätteitä, joilla voi selata Lohjan ja lähialueiden kirjastojen kokoelmia. Osaston tietokoneilta on tulostusmahdollisuus 2. kerroksen verkkotulostimeen, joka toimii kopiokorteilla. Kopiokortteja myydään 1. kerroksen Vastaanotossa.

Tietokonetilassa on varattavia tietokoneita, joissa on MS-Office sekä internet-yhteys. Asiakkaalla voi olla viisi voimassa olevaa varausta kerrallaan, varauksia voi tehdä seuraavien neljän viikon ajalle. Asiakaskäytössä myös skanneri. Kaikilta kirjaston aikuistenosaston tietokoneilta on keskitetty tulostusmahdollisuus 2. kerroksen verkkotulostimeen.

Hiljaisen lukusalin ohella keskittynyttä aineistoon perehtymistä varten on kaksi ryhmätyötilaa sekä vuokrattavat kaksi tutkijanhuonettaRyhmätyötila on varattavissa maksutta opiskelijoiden omatoimiseen ryhmätyöopiskeluun Aikuisten osaston palvelupisteestä. Ryhmätyötilaa myös vuokrataan kokouskäyttöön.

Lohja-kokoelma

Lohjan pääkirjasto ylläpitää ja kehittää kotiseutukokoelmaa, joka sisältää Lohjaa koskevaa aineistoa; kirjallisuutta, lehtiä, karttoja, äänitteitä, kuvatallenteita sekä lohjalaisten kirjailijoiden teoksia.  Kotiseutukokokoelmaan voi tutustua kirjastossa. Lainattavat, Lohjaa käsittelevät teokset on sijoitettu Lohja-kokoelman tiloihin.

Lohja-kokoelman tiloissa on on skannaava mikrofilmien lukulaite, jota voi varata aikuisten osaston tietopalvelusta.  Laiteella on mahdollista skannata mikrofilmejä tai -kortteja tietokoneelle, josta ne voi  tallentaa USB-muistitikulle tai polttaa CD:lle. Tietokoneessa ei ole internet-yhteyttä.


 

Olet tässä:  Lohjan kaupunginkirjastoKirjastot ja aukioloajat › Pääkirjasto
Sivun alkuun