Sunnuntai 21.01.2018
Nimipäivää viettävät tänään
Aune, Auni, Netta, Oona
Suomeksi
På Svenska
Aineistohaku, varaus ja uusinta
Olet tässä:  Lohjan kaupunginkirjastoLapset ja nuoretLukuvinkkejä › Lastenkirjoja

Lapset ja nuoret

Lastenkirjoja

Bond, Michael: Paddington : karhuherran seikkailut 1-3 Ellilä, Kirsti: Johannes ja Jura

Karhuherra Paddington on saapunut Perun perukoilta salamatkustajana Lontooseen. Sen kaulassa roikkuu lappu, jossa lukee "Pitäkää huolta tästä karhusta, kiitos". Brownin perheen äiti ja isä näkevät sen ja päättävät ottaa herttaisen karhun luokseen asumaan, Judy-tyttären ja Jonathan-pojan seuraksi.

Kaupungin syrjäisellä kujalla asustaa dinosaurus Jura, lajinsa viimeinen. Jura valvoo öisin keräillen ihmisten heittelemiä roskia ja pulloja. Ihmiset eivät sitä tietenkään näe, koska eivät ole tottuneet dinosauruksia näkemään - kunnes yksinäinen Johannes-poika huomaa Juran ikkunansa takana. Johannes lähtee Juran ja rotta Läntisen matkassa yöllisiin seikkailuihin, jotka hyvästä tarkoituksesta huolimatta vievät kolmikon ennen pitkää hankaluuksiin..
Itkonen, Jukka: Sirkusjuna saapuu Kivirähk, Andrus: Koiranne alkaa kohta kukkia
Nurkanpyhtään unelias pikkukaupunki on tylsääkin tylsempi paikka. Eräänä kesäpäivänä Rahtusen perhe viettää ihan tavallista (siis tylsääkin tylsempää) aamua puuroa syöden ja lehteä lukien. Näyttäisi tulevan taas yksi ihan tavallisen tylsä päivä, ajattelee Lilli Rahtunen. Vaan kiitos isä Rahtusen raidallisen pyjaman, sirkustirehtöörin ja yhden hikoilevan pingviinin, kesästä kehkeytyykin ihan jotain muuta. Andrus Kivirähkin parissakymmenessä nasevassa lastenkertomuksessa kaikki on mahdollista. Voikukka rakastuu koirankakkaan, sukat alkavat munia, kissa ryhtyy joulupukiksi... Arkiset asiat ja esineet näyttäytyvät uudessa valossa ja kertomusten henkilöt mitä yllättävimmissä käänteissä: mummo voi ruveta ekaluokkalaiseksi ja jäätelötahra osaa totella vihellystä!
Kunna, Noora: Kaheli sakki ja pöyhkeä paroni Kuutti, Maria: Anna ja Elvis ja verraton vaari

Majatalo Perätuuleen ilmaantuu kutsumaton vieras. Itsekeskeinen paroni on sitä mieltä, että maailma on vain häntä varten. Pöyhkeä paroni saa kahelin sakin jakaantumaan kahteen leiriin: osa porukasta ryhtyy riemumielin paronin pikku apulaisiksi, osa taas inhoaa paronia ja hautoo kapinaa. Mutta paronista eroon pääseminen ei olekaan ihan helppoa..

On vihdoin Annan vuoro mennä kylään Elviksen kotiin. Elviksen vanhemmat vain ovat koko ajan kovin kiireisiä, joten lapset viettävät paljon aikaa Elviksen vaarin seurassa. Vaari on hassu himokuntoilija, jonka kotoa löytyvät kaikki mahdolliset ostoskanavalta tilatut kuntovempeleet. Jossain vaiheessa Anna saa kuitenkin tarpeekseen Elviksen vanhempien kiireistä ja päättää puuttua asiaan. On syytä kutsua paikalle kasvatuksen ja rennon elämän asiantuntija - eli mummo! Teos on kirjasarjan 4 osa.
Lampela, Hannele: Prinsessa Pikkiriikki Mikkola, Marja-Leena: Helmenkantaja
Kolme ihanaa ääneenluettavaa tarinaa yhdessä kirjassa. Ensimmäisessä tarinassa komenteluun kyllästynyt Pikkiriikki lähettää taikakoiransa Makkaran avustuksella kaikki aikuiset Himskattiin määräilemästä. Toisessa Pikkiriikki näyttää pitkää nenää Räkä-Eetulle ja saa ystävän Prinsessa Pöjöläisestä. Ja kolmannessa Pikkiriikin äidin sisuksiin muuttaa rasittava Urpo ja Pikkiriikki ja Pöjöläinen päättävät rakentaa oman talon. Eräänä aamuna Reeta näkee kesäpaikan rannassa suuren pyrstön välähdyksen vedessä. Hän saa viimein varmistuksen sille minkä on aavistanut aina, veden pinnan alla on kokonainen todellisuus salaisuukineen, aarteineen ja vaaroineen. Vedenväki on ahdingossa. Joku on vienyt Veden emännän kauniin pienokaisen. Reetan on aika täyttää oma osuutensa ikivanhasta ennustuksesta.
Salmi, Veera: Mauri ja mini-isoveli Teräs, Mila: Noitapeili
Pasilalaisella Maurilla on kaksi tärkeää tehtävää: hän haluaa voittaa sodan inhottavaa oksua vastaan ja löytää itselleen isoveljen. Mauri tykkää kaikenlaisista avaruusjutuista ja haaveilee, että hänellä olisi oma simpanssi tai sitten isoveli. Simpanssi olisi hauska ja isoveljestä olisi apua, kun joku kiusaa. Mauri pelkää koulussa riehuvaa oksua. Se kuulostaa melkein samalta kuin ebola, josta Mauri on kuullut uutisista, vaikka äiti vakuuttaa, että se on ihan eri tauti. Mauri päättää alkaa sodan oksua vastaan. Hugo ja Lydia löytävät Noitapeili-nimisen kirjan välistä kummallisen kartan. Kartta johdattaa heidät unohdettujen tarinoiden kirjastoon ja sieltä salaista reittiä Kyöpelinvuorelle. Kyöpelin kaupungissa on alkamassa suuri Noitakonferenssi. Kun Kyöpelinvuoren holvissa säilytetty noitapeili juhlan kunniaksi nostetaan esiin, Lydia joutuu peilin takaiseen varjojen maahan. Onnistuuko Hugon pelastaa Lydia ilkeän Peilien valtiaan kynsistä?
Tiitinen, Esko-Pekka: Dada-kissa ja Populuksen popcornit Tola, Pamela: Pöytä joka tahtoi kodin
Dada on kulkukissa, joka on käynyt kymmenissä maissa ja seilannut maailman meriä, mutta tällaista telttakaupunkia se ei ole koskaan ennen nähnyt. Hännänpään kaupungissa Dada ottaa kodikseen rämän auton. Pian paikalle saapuu vanha vahtikoira Maa ja vastasyntynyt hiiri, Kuukorva. Toverukset naamioituvat leijonaksi, lentävät lepakkomiehenä ja perustavat leirikoulun. Yhdessä kaupunkilaisten kanssa Dada, Maa ja Kuukorva ratkaisevat monta pulmaa ja löytävät lopulta sen, mikä elämässä on tärkeintä. Leo ei muuta toivoisi kuin että kotona laitettaisiin ruokaa ja syötäisiin yhdessä. Ei enää mikrossa lämmitettyjä pakasteita! Ei hotkimista television ääressä!Leo vaatii vanhempiaan ostamaan kirpputorilta ruokapöydän. Se ei olekaan mikä tahansa mööpeli vaan sattumoisin eloon herännyt pöytä. Kun pöytä kyllästyy turhaan odottamaan perhettä ympärilleen, se ottaa jalat alleen ja karkaa. Vasta nyt Leon perhe havahtuu: minne pöytä on kadonnut?

Päivitetty 21.10.2016

Olet tässä:  Lohjan kaupunginkirjastoLapset ja nuoretLukuvinkkejä › Lastenkirjoja
Sivun alkuun