Sunnuntai 18.03.2018
Nimipäivää viettävät tänään
Edvard, Eetu
Suomeksi
På Svenska
Aineistohaku, varaus ja uusinta
Olet tässä:  Lohjan kaupunginkirjasto › Tulevia tapahtumia

Matka merelle - kolme elokuvaa : majakkaseura kiertueella

17.10.2017 -

MATKA MERELLE · kolme elokuvaa

 Majakkaseura kiertueella  Lohjan pääkirjaston Järnefeltinsalissa  tiistaina 17.10. klo 17:30


 
MAJAKKASEURA KIERTUEELLE KOLMELLA UUDELLA DOKUMENTILLA
Suomen Majakkaseuran perinteinen elokuvakiertue käynnistyy Tampereelta 28. syyskuuta ja jatkuu noin 40 esityksen voimin joulukuuhun saakka. Lohjalle kiertue saapuu 17.10.2017 klo 17:00.

Kiertueen tarkoituksena on levittää tietoutta majakoista ja kerätä varoja Majakkaseuran kunnostustyöhön.

Ensimmäinen ensi-iltaelokuvista, Haaveena Bogskär, on varsin tamperelainen lyhytelokuva. Elokuva kertoo tamperelaisesta seikkailijasta Antti Härkösestä, joka elokuvassa saavuttaa meloen viimeisen vielä valloittamattoman majakkansa Bogskärin Ahvenanmaan eteläpuolella. Elokuvan on ohjannut tamperelainen Tomi Mandelin.

Toinen ensi-iltaelokuva ”Seppo Laurell - mies ja meri” kertoo Suomen ”virallisesta” majakkahistorioitsijasta Seppo Laurellista. Elokuva käy läpi Laurellin mielenkiintoisen uran, johon meri on aina kiinteästi liittynyt. Laurellin ura on vienyt merimieskoulusta rahtilaivan perämieheksi, majakoiden huoltoaluksille ja lopulta merenmittauspäälliköksi valtiolle. Tämän ohella Laurell on tutkinut Suomen majakoiden historiaa ja julkaissut useita kirjoja majakoista, majakkalaivoista ja jäänmurtajista. Mielenkiintoinen poikkeama merihenkisestä urasta on Laurellin pitkä vapaaehtoistyö syöpäsairaiden saattohoidon parissa. Elokuva luotaa syvälle jäyhän merikarhun herkkään sieluun.

Kolmantena elokuvana kiertueella nähdään 52 minuutin versio Jouni Hiltusen tuoreesta täyspitkästä tuoreesta dokumentista ”Matka merelle”.  Siinä Hiltunen kuvaa matkaa pahasti rehevöityneelle, mutta kauniille Suomenlahdelle. Elokuvassa kierretään niin majakoita kuin hyljeluotojakin.
Suomen Majakkaseuran kiertueen tarkoituksena on levittää tietoa Suomen majakoista ja niiden historiasta. Samalla seura myy omia tuotteitaan kuten Majakkasaaret-panoraamakalenteria, joulukortteja, julisteita, kirjoja ja paitoja. Tuotto käytetään majakoiden kunnostustyöhön. Majakkaseura on kunnostanut muun muassa Märketin majakan Ahvenanmerellä sekä pienempiä kohteita mm. Hangossa, Raahessa ja Jyväskylässä.


Lisätietoja:
Kiertue- ja julkaisuvastaava Pekka Väisänen, Suomen Majakkaseura p. 044-9700677


 
Elokuu 2017
ma ti ke to pe la su
1
2
3
4
5
6
7
8
10
11
12
13
14
15
16
17
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Olet tässä:  Lohjan kaupunginkirjasto › Tulevia tapahtumia
Sivun alkuun