Viikko 38, tiistai 21. syyskuuta 2021 Pienennä kirjasinten kokoaSuurenna kirjasinten kokoa
 
 
 
YHTEYSTIEDOT

OSOITE:

Lohjan Kesä ry

Lohjan Kaupunki, PL 71, 08101 LOHJA

Puheenjohtaja Eero Ahtela, kaupunkisisältöjohtaja
050-529 9822, eero.ahtela(at)lohja.fi

Sihteeri Kalle Ryökäs, Lohjan Kaupunki, Kulttuuripalvelut
044-362 1130, kalle.ryokas(at)lohja.fi
 

Huom! Seuratalojen yhteystiedot ovat kunkin esittelytekstin yhteydessä.

 

 
Lieviön seuratalo

 

Lieviön seuratalo
60-vuotias Lieviön seuratalo vihittiin käyttöön 10.12.1950. Talon omistaja, vuonna 1924 toimintansa aloittanut Lieviön pienviljelijäyhdistys päätti sotien jälkeen vuonna 1946 panna vireille tontin hankinnan omaa juhlataloa varten. Se olikin tarpeen, sillä yhdistyksen toiminta oli vilkasta ja tarvittiin paikka, johon kokoontua.  Siihen saakka oli kokoonnuttu jäsenten kodeissa ja isompiin juhliin siivottiin jokin kylän ladoista. Moni pienviljelijäyhdistys on sittemmin lopettanut toimintansa, mutta Lieviön pienviljelijäyhdistys kuuluu niihin, jotka edelleen aktiivisesti jatkavat toimintaansa.
Lieviön seuratalon kokonaispinta-ala on 250 m². Talossa on juhlasali, näyttämötilat, keittiö- ja tarjoilutila sekä eteistila. Talon on osaksi 2-kerroksinen. Yläkerrassa oli entinen talonmiehen asunto, joka on toiminut varastona pitkään, mutta on tarvittaessa remontoitavissa muuhun käyttöön. Yhdistyksen oman käytön lisäksi taloa vuokrataan yksityiskäyttöön. Taloon mahtuu 120 - 150 henkilöä, istumajärjestyksestä riippuen.
Valmistumisestaan lähtien talo on ollut ahkerassa käytössä. Siellä on vuosien varrella kokoonnuttu kokousten, kurssien, juhlien ja urheilun merkeissä. Ennen television yleistymistä 50- ja vielä 60-luvullakin talossa kävi kiertävä elokuvateatteri.
Toiminta ja talon ylläpito on perustunut talkootyöhön. Vuosikymmenten ajan on yhdistyksen riveistä löytynyt tekijöitä kun on tarvittu. Talo on edelleen Lieviön ja lähikylien asukkaiden aktiivisen toiminnan keskipiste. Se on tärkeä kokoontumispaikka, jossa sukupolvien perinne elää vahvana.
Jo 60 vuotta täyttänyt seuratalo kokoaa ihmisiä yhteen mm. tanssin ja iltamien merkeissä. Uuden tulemisen tehnyt lavatanssiharrastus on lisännyt tanssiyleisön kiinnostusta myös Lieviön seurataloon hyvänä tanssipaikkana, jossa aistiin menneen ajan tunnelman. Tansseja järjestetään säännöllisesti kesäaikaa lukuun ottamatta, joka on suosittu aika mm. hääjuhlien pitoon. Talo sopii niin isompien kuin vähän pienempienkin perhejuhlien pitopaikaksi.

 

Iltamat Lieviön seuratalolla Ke 14.8.2019 klo 19

Muijalantie 374, Lohja

Ohjelmassa laulu- ja tanssiesityksiä sekä Lohjan Huoneteatterin esitys.

Illan päätteeksi tanssia Lohjan Harmonikkakerhon
johdolla.

Iltamat juontaa Rami Laitinen.

Buffassa kahvia, grillimakkaraa ja lettuja.

Liput 5 euroa/hlö,
alle kouluikäiset maksutta
Järjestää: Lieviön pienviljelijäyhdistys ja Lohjan kesä ry

 
Viimeksi päivitetty 27.6.2019 Sivun alkuun