Suomeksi      
»Haku »Sivukartta  
   
 
      MYYJÄT
 
 

Viime vuoden Lohjan Menneen ajan joulumarkkinoilla oli myyjiä yli 200 ja kävijöitä kahden päivän aikana arvion mukaan 20 000. LÄMMIN KIITOS KAIKILLE OSANOTTAJILLE, TUNNELMA OLI TAAS HYVÄ JA LEPPOISA!

22. Lohjan Menneen ajan joulumarkkinat 2016 järjestetään
10.12. - 11.12. lauantaina klo 10-16 ja sunnuntaina klo 11-16.

Tiedustelut: Kalle Ryökäs, puh.044-362 1130, kalle.ryokas@lohja.fi

KOJU- JA MYYNTIPAIKKAVUOKRAT 2015:
Kaupungin koju:                150€
Oma koju - paikka 3x3m:  150€
Oma koju - paikka 4x4m:  200€

KUVIA VUODEN 2012 JOULUMARKKINOISTA

KUVIA VUODEN 2011 JOULUMARKKINOISTA

KUVIA VUODEN 2010 JOULUMARKKINOISTA

KUVIA VUODEN 2009 JOULUMARKKINOISTA

INFOKIRJE MYYJIKSI AIKOVILLE

 

ALUEEN KARTTA TÄSTÄ

Viimevuotisilla myyjillä on etuasema, kun myyntipaikat jaetaan, mutta aina tulee peruutuspaikkoja, joille raaditetaan uudet myyjät syyskuun lopuussa. Kriteereinä ovat myyntituotteiden ja myyntipaikan somistuksen sopivuus Lohjan Menneen ajan joulumarkkinahenkeen.

OHJEITA JOULUMARKKINAMYYJÄKSI AIKOVILLE:

Koko Menneen ajan joulumarkkinoiden olemassaolon ajan (nyt 22. kerta), on tapahtuman onnistumisen edellytyksenä ollut myyjien hieno ja kiitettävä sitoutuminen:
• Myyntituotteet ovat olleet menneen ajan henkisiä. Ulkomaiset tuotteet, muovitavara ja metrilaku sekä kaikenlainen rihkama ovat pysyneet poissa markkinoiltamme.
• Kojujen somistus on ollut onnistunutta ja lisääntynyt vuosi vuodelta.
• Pukeutumiseen on kiinnitetty kiitettävästi huomiota.
• Kojujen omaa ohjelmaa on edelleen tarjolla.

Tästä sitoutumisesta kiitämme teitä jokaista tänäkin vuonna jo etukäteen!

Vuonna 2016 päivät ja kellonajat ovat:
Lauantai 10.12.  klo 10.00 – 16.00
Sunnuntai 11.12.  klo 11.00 – 16.00

Jotta kaikki sujuisi mahdollisimman joustavasti ja hyvin
ja iloinen, tunnelmallinen joulumarkkinahenki säilyisi,

Lukekaa ohjeet  huolella ja noudattakaa niitä!

MYYNTIPAIKAT & PAIKKAMAKSU

§1.Myyntituotteiden tulee olla itse valmistettuja tai käsityötä, teollisia tuotteita ei hyväksytä.

Kojuhinnat 2015:
Kaupungin kojupaikka   (2x2m²)  150 € 
Oman kojun paikka        (3x3m²) 150€ 
Oman kojun paikka        (4x4m²)  200 €

MYYNTIAJAT

§2  Myyntiaikoja on noudatettava

 Myyntiajat ovat lauantaina klo 10.00-16.00 ja sunnuntaina klo 11.00-16.00.

Vaadimme myyjiä noudattamaan näitä aikoja. Myyntikojujen pystyttämisen, somistamisen, myyntituotteiden esillepanon ja kojujen purkamisen tulee tapahtua myyntiaikojen ulkopuolella. SUNNUNTAINA EI MYYNTIÄ SAA ALOITTAA ENNEN JUMALANPALVELUKSEN PÄÄTTYMISTÄ KLO 11.00!

Kojujen tulee olla valmiina ja autojen pois alueelta la  klo 9.50 – 16.00  ja su  klo 10.50 - 16.00.

MYYNTIKOJUT:

Parhaat kojut palkitaan! Sarjat: kaupungin kojut ja omat kojut. Myös pukeutuminen otetaan huomioon. Kummassakin sarjassa palkitaan paras koju kunnialaatalla. Sen  saaminen on osoitus siitä, että saaja on sisäistänyt Menneen ajan joulumarkkinoiden hengen. Laatta tulee ripustaa kojuun näkyvälle paikalle myös tulevina vuosina. 

§3  Muovia ja metallia ei kojurakenteissa saa näkyä

• Kaupungin kojut & somistus:
 Kaupungin pystyttämien myyntikojujen somistamisen voi aloittaa pe 9.12. klo 12.00.
Kojusta löytyy numerolappu. Kojun koko 2x2 m². Kojussa on katto, tukitolpat ja myyntitiski (lev. 80 cm, katso liite, klikkaa tätä!). Kojujen tukitolppiin saa lyödä nauloja, jotka tulee poistaa joulumarkkinoiden päätyttyä rakenteita varjellen. Älä heitä nauloja maahan!

• Omat kojut & somistus

Omien kojujen pystyttämisen ja somistamisen voi aloittaa pe 9.12. klo 13.00. Kirkkokentän omakojupaikat pyritään merkitsemään summittaisesti paikan päällä. Mutta kaikkia kojujen paikkoja (3x3 m² ja  4x4 m²) ei ole merkitty katuun, joten kojusijoituskartta on hyvä apuväline. Kojut tulee sijoittaa niin lähelle toisiaan, että kaikki karttaan merkityt myyntikojut mahtuvat alueelle. Muovit ja metallit piiloon! (kankailla, havuilla jne.). Osa kojuista pystytetään vasta lauantaiaamuna, joten huomioikaa naapurinne tilantarve.

• Nimikyltit

§4  Jokaisessa kojussa on oltava nimikyltti 

Kaikilla kojuilla tulee olla siisti, selkeästi luettava nimikyltti (suosituskoko n. 40x60 cm), joka kiinnitetään kojun etulautaan. Kyltiksi ei kelpaa mikään paperilappu!

• Somistusvinkkejä & -toiveita

Kojun voi somistaa mielikuvitusta käyttäen, mutta menneen ajan henkeen sopivasti.
Soveltuvia materiaaleja ovat mm: Havut, havuköynnökset, taljat, säkkikankaat, huovat, oljet, paalit, paju, puu ja lauta, ryijyt ja raanut. Koju ei ole koju, jollei siinä ole seiniä ja kattoa. Huomioikaa myös kojujen ulkopuolinen taustatila. Sinne ei saa kasata laatikoita tms. Jalkojen alle kannatta sijoittaa esim. havuja, styroxlevy tai puutarharalleja lämpöeristeeksi. Kirkkokentän yleisvalaistus tuo jonkin verran valoa, mutta lyhdyt ja öljylamput valaisevat ja luovat tunnelmaa, kun hämärä laskeutuu.  Kulmapaikoilla ja omissa kojuissa lyhtyjä voi ripustaa myös kojun ulkopuolelle, mutta paloturvallisuudesta on syytä huolehtia. Kielletyt materiaalit: muovi ja muovipressut. Poikkeus: kojun katon saa huomaamattomasti peittää muovilla.
Kojupaikka tulee markkinoiden jälkeen jättää siistiksi. Korjaa myös naulat pois!

• Paloturvallisuus

§5  Sammutuspeite tai ensisammutin on oltava mukana, jos minkäänlaista avotulta (myös kynttilät) käytetään. Kojut ovat kiinni toisissaan, joten paloturvallisuuteen on kiinnitettävä erityistä huomiota.

Kaupungin pystyttämien kojuryhmien väliin jäävä tila, palokuja, tulee jättää vapaak-si. Omien kojujen pystyttäjät, huomioikaa kojukarttapiirroksen mukaiset palokujat ja
kulkuväylät. Myyntituotteitten paikka on kojun sisäpuolella! Valvokaa tuikkuja, lyhtyjä ja kynttilöitä. Tee vaaratilanteista ilmoitus INFO-kojuun.

• Kojujen purku & siivous

§6   Kojujen purkamisen saa aloittaa sunnuntaina 11.12. vasta klo 16.00.

Myyntiaika päättyy la klo 16.00 ja su klo 16.00.  Kojujen purkamisen saa aloittaa sunnuntaina 11.12. vasta klo 16.00. Myyntipaikat tulee pitää markkinoiden ajan siistinä ja sunnuntaina lähtiessä jättää siistiksi. Markkinoiden päätyttyä kaupungin kojuihin kiinnitetyt somisteet, naulat yms. tulee irrottaa varovasti rikkomatta rakenteita. Kaikki somistus- ym. materiaali tulee poistaa myyntipaikalta. Myös naulat!

• Myyjien asut & munkinkaavut

§7  Pukeutumisen on mielellään oltava menneen ajan henkistä

Pukeutumisen tulee noudattaa menneen ajan henkeä. Värikkäät toppavaatteet eivät kuulu Menneen ajan joulumarkkinoille. Halutessaan myyjät voivat maksutta lainata tapahtuman järjestäjiltä omien vaatteiden päällä pidettävän mustan ns. munkinkaavun (vain yhtä kokoa). Kaapuja lainataan 1 kpl/koju. Kaapuja voi tiedustella numerosta 044-362 1130 joulukuun aikana. 

Toivomme, että mahdollisimman moni noutaisi kaavun jo ennen markkinoiden alkua.
INFO-kojusta voi kaavun noutaa la 10.12. klo 9.30 –11.00.  Kaavut palautetaan pestyinä ja silitettynä kaupungintalon asiakaspalveluun mahd. pian tapahtuman jälkeen.

AUTOTON MARKKINAKENTTÄ & MARKKINA-ALUE

§8  Annettuja ajo-ohjeita on noudatettava

Autoja ei saa olla markkina-alueella la  klo 9.50 – 16.00  eikä su klo 10.50 – 16.00.
Huom! Autojen liikkuminen alueella  estetään puomein ja Autoliiton miesten valvonnalla.
Tavaratäydennystä varten autoa ei saa ajaa markkina-alueelle yllämainittuina aikoina.
 Laurentiusaukiolle sijoittuvat myyjät saavat pysäköintilupalapun.

LIIKENNEJÄRJESTELYT & PYSÄKÖINTI

§9   Autot pois markkina-alueelta myyntiaikoina

Kojujen pystyttämisen ja purkamisen aikana liikenne markkina-alueella on yksisuuntainen ja kulkee vastapäivään. Katso kojukartta! Liikenteen takkuuntumisen estämiseksi edellytämme teidän noudattavan ohjeita. Myyjien autoille on varattu pysäköintiä varten ns. Puu-Anttilan (iso, keltainen rakennus) piha, merkitty kojukarttaan sekä Länsi-Uudenmaan Koulutuskeskuksen hiekkakenttä (Nummentie) ja kirjaston kirkonpuoleisessa päädyssä oleva parkkipaikka. Muutamia parkkipaikkoja on myös Anttilan koulun takana: ajo Karstuntie – Tytyrintie, Tytyrin koulun vieritse. (HUOM! Anttilan koulu ja Tytyrin koulu ovat remontissa, joten parkkipaikat tänä vuonna rajoitetumpia).
Inva-paikat asiakkaille varataan Monkolankadulle. Markkinavieraille suositellaan pysäköintiä Nahkurintorilla sekä Trallalan kentällä, jonne pääsee Karstuntieltä. Liikenteen valvonnasta vastaa Tiepalvelu. Tiepalvelulta ja Info-kojusta saat lisätietoja parkkipaikoista ja ajo-ohjeista.

VARTIOINTI

Alueelle on järjestetty vartiointi pe-la ja la-su välisiksi öiksi. Vartijat huolehtivat, että kojut ja somisteet säästyvät ilkivallalta. Kojuihin jätetyistä myyntituotteista vartiointi ei vastaa.

OHJELMATARJONTA & TAPAHTUMAESITE

Sekä myyjien että markkinayleisön toivomuksesta järjestäjät ovat tänäkin vuonna panostaneet ohjelmatarjontaan, työnäytöksiin ja muihin tapahtumiin. Tapahtuma-esitteeseen kannattaa tutustua, siinä on kerrottu eri puolilla markkina-aluetta tapahtuvasta ohjelmasta. Erityiskiitos niille myyjille, jotka tänäkin vuonna lisäävät markkinatunnelmaa omalla ohjelmatarjonnalla. Onneksi vielä jotkut myyjät jaksavat!
 
NUOTIOT & MAKKARANPAISTO

Kirkkokentällä on kaksi nuotiota ja Markkinapolulla yksi nuotio joiden äärellä markkinayleisö voi lämmitellä ja paistaa nuotiomakkaraa. Urheiluseuralaiset hoitavat nuotiot ja paistattamisen. Kojuissa grillimakkaran paisto EI ole sallittua.

KAHVIOT & RUOKAILU

Tapahtumaesitteessä kerrotaan markkina-alueen ruoka- ja kahvittelupaikoista. Tänä vuonna herkutella voi Seurakuntakeskuksessa, Kahvila Liisassa, Puu-Anttilassa, Museon kahvilassa, kirjaston kahvilassa, ja Kirkon Tapulissa . Lisäksi eri puolilla markkina-aluetta tarjotaan keittoa, kuumaa juotavaa ja muuta herkuteltavaa. Kiitos myös niille myyjille, jotka järjestävät  maistiaisia!
 
WC:t 
Kahviloitten yhteydessä olevat WC:t on tarkoitettu markkinayleisölle. WC:t löytyvät
myös Puu-Anttilasta, Museolta ja kirkon alakerrasta sekä kirjastosta ja Seurakuntakeskuksesta. (Katso karttaa).

MYYJIEN TAUOTUSPALVELU

Tänä vuonna yksin kojuaan hoitavilla myyjillä on mahdollisuus pyytää tuurausapua pikkutaukoihin. Tuurausapua tarjoaa Anne Raine Lohjan seudun käsityöläisyhdistyksestä ja häntä voi soitella avuksi numerosta 040 8615191 koko markkinoiden ajan.

MYYJIEN RUOKATILAUKSET ENNAKKOON

Puu-Anttilan puurola tarjoaa markkinamyyjille lounaspalvelun.
Lounas toimitetaan lämpimänä suoraan myyntikojuun. Tarjolla päivän keitto, riisipuuro tai täytettyjä sämpylöitä kuuman kahvin tai glögin kera.
Lisätietoa ja ennakkotilaukset: Lähetä viesti "markkinamyyjien lounaspalvelu" 8.12. mennessä joko info@kaffela.fi tai tekstiviestillä 044-224 0961.

INFO-KOJU

Info-koju palvelee kaikissa asioissa myös myyjiä

INFO-koju on pystytetty palvelemaan sekä markkinayleisöä että myyjiä. (Katso karttaa). Koju on avoinna ja valmiina palvelemaan myyjiä myös pe 9.12.  klo 14.30 – 17.00. Info-kojusta saa tietoa mm. liikenteestä, parkkipaikoista ja muista Joulumarkkinoihin liittyvistä asioista. Voit myös ohjata kyselijät kojulle.

 

Lohjan Seurakuntakeskus; Kuva: Emma Theman

   
Tulosta Sivun alkuun
   
  Päivitetty  15.11.2016