» Suomeksi   
» Haku » Sivukartta
   
 

AUKIOLOAJAT:
ti , to-su 12-16,
ke 12-19,
ma suljettu
Toimisto avoinna ma-pe 9 - 16

Lohjan Museo
Iso-Pappila
Rovastinkatu 1
08100 Lohja
puh:(019) 369 4204
museo(a)lohja.fi

PÄÄSYMAKSUT:
Aikuiset 5 €
Eläkeläiset  3 €, ryhmä väh. 10 hlö 3€/hlö
Lapset 0-17 v.  0 €Sisäänpääsy myös Museokortilla

Opastus 50 €/h (museon aukioloaikoina)
70 €/h (viikonloppuisin ja museon aukioloaikojen ulkopuolella)


 

 

LOHJAN MUSEO - HISTORIAA PAPPILAN PIHAPIIRISSÄ


Museon puistomaisen pihapiirin rakennuksissa pääset kurkistamaan paikalliseen asumiseen ja elämiseen menneinä aikoina: mm. 1800-luvun maaseututupaan, kartanon saliin, työläisasuntoon, 1970-luvun olohuoneeseen. Lapsivieraita ilahduttavat museohiiri Roopen äänitarinat Lohjan historiasta pedagogiarakennuksen näyttelyssä. Kesäisin viihtyisässä puutarhassa kukoistavat kukat, yrtit ja hedelmäpuut. Puutarhaan voi tulla piknikille omin eväin tai ostaa herkut mukaan museon kesäkahvilasta.

Lohjan Museon näyttelyihin voit Iso-Pappilan alueen lisäksi tutustua Linderinsalissa, Lohjan pääkirjastossa (os. Karstuntie 3). Linderinsalin aukioloajat noudattavat kirjaston aukioloaikoja. Sammatissa sijaitsevat Paikkarin torppa, Johannes Lohilammen museo ja sen taidenavetta ovat myös Lohjan Museon ylläpitämiä museokohteita.

UUTISIA MUSEOSTA

Lohjan Museo on mukana valtakunnallisessa TAKO-ohjelmassa

TAKO on museoiden tallennus- ja kokoelma-yhteistyötä koordinoiva ammatillisten museoiden verkosto. TAKO:lla on kaksi päätavoitetta: museoiden välinen tallennustyönjako ja nykydokumentoinnin koordinointi. Lohjan Museon erityisalueena on muoviteollisuus, erityisesti kotitalousmuovi, sekä kaivosteollisuus.
Tako-ohjelmaan kuuluva Kulttuuriperinnön pelastuksen ABC-hanke, jossa Lohjan Museo on ollut mukana, on julkaissut kaksi uutta verkkojulkaisua

Pelastusdokumentoinnin parhaat käytännöt
Pelastusdokumentoinnin parhaat käytännöt
Yritys - tallenna toimintasi!
Yritys - tallenna toimintasi


Carl Larssonin taiteeseen pohjautuva installaatio
 
Suuren suosion saanut Kotona Larssoneilla - Hemma hos Larsson -näyttelyn avoinnaoloa jatketaan 30.9. saakka 

Alexander Reichsteinin toiminnallisessa näyttelyssä on paljon tutkittavaa niin lapsille kuin aikuisille.  Lue lisää näyttelystä  Läs mera

Lohjan Museo on mukana Suomi100 -juhlavuodessa

Toristoori Linderinsalissa Lohjan pääkirjastossa 8.11.2017 alkaen

Lohjan tori-dokumentointi on osa Stop! Kohtaa menneisyytesi-projektia, jossa kuusi museota Länsi-Uudellamaalla toteuttavat Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi yhteisen dokumentointi- ja näyttelyprojektin. Aiheeksi on valittu kunkin museon alueelta merkityksellinen muistinpaikka, johon liittyy niin yksityisiä kuin kollektiivisiakin muistoja. 8.11.2017 Linderinsalissa Lohjan pääkirjastossa avautuu materiaaliin pohjautuva näyttely Toristoori.

Lue lisää Lohjan torin historiasta  www.tarinasoitin.fi/stop

 
Kaverikeskiviikko - kaksi yhden hinnalla
Tule Lohjan Museoon yhdessä kaverin/mummin/kummin kanssa keskiviikkoisin, jolloin sisään pääsee kaksi yhden hinnalla. Museo on avoinna keskiviikkoisin klo 12-19. Tervetuloa!

 

   
Tulosta Sivun alkuun
   
Päivitetty  19.9.2017