» Suomeksi   
» Haku » Sivukartta
   
 

AUKIOLOAJAT:
ti , to-pe 11-17,
ke 11-19,
la-su 12-16
ma suljettu
Toimisto avoinna ma-pe 9 - 16

Lohjan Museo
Iso-Pappila
Rovastinkatu 1
08100 Lohja
puh:(019) 369 4204
museo(a)lohja.fi

PÄÄSYMAKSUT:
Aikuiset 5 €
Eläkeläiset  3 €, ryhmä väh. 10 hlö 3€/hlö
Lapset 0-17 v.  0 €Sisäänpääsy myös Museokortilla

Opastus 50 €/h (museon aukioloaikoina)
70 €/h (viikonloppuisin ja museon aukioloaikojen ulkopuolella)


 

 

LOHJAN MUSEO - HISTORIAA PAPPILAN PIHAPIIRISSÄ


Museon puistomaisen pihapiirin rakennuksissa pääset kurkistamaan paikalliseen asumiseen ja elämiseen menneinä aikoina: mm. 1800-luvun maaseututupaan, kartanon saliin, työläisasuntoon, 1970-luvun olohuoneeseen. Lapsivieraita ilahduttavat museohiiri Roopen äänitarinat Lohjan historiasta pedagogiarakennuksen näyttelyssä. Kesäisin viihtyisässä puutarhassa kukoistavat kukat, yrtit ja hedelmäpuut. Puutarhaan voi tulla piknikille omin eväin tai ostaa herkut mukaan museon kesäkahvilasta.

Lohjan Museon näyttelyihin voit Iso-Pappilan alueen lisäksi tutustua Linderinsalissa, Lohjan pääkirjastossa (os. Karstuntie 3). Linderinsalin aukioloajat noudattavat kirjaston aukioloaikoja. Sammatissa sijaitsevat Paikkarin torppa, Johannes Lohilammen museo ja sen taidenavetta ovat myös Lohjan Museon ylläpitämiä museokohteita.

UUTISIA MUSEOSTA

Carl Larssonin taiteeseen pohjautuva ihastuttava Kotona Larssoneilla - Hemma hos Larsson -näyttely on avautunut
Alexander Reichsteinin toiminnallisessa näyttelyssä on paljon tutkittavaa niin lapsille kuin aikuisille. Näyttely on avoinna 24.9. saakka. Näyttelyn yhteydessä järjestetään lasten taidetuokioita. Lue lisää näyttelystä  Läs mera

Lohjan Museo on mukana Suomi100 -juhlavuodessa

STOP! Kohtaa menneisyytesi. Tunnetko suomalaisuutesi? -näyttely Iso-Pappilassa 31.1.2018 saakka

Toristoori Linderinsalissa Lohjan pääkirjastossa 8.11.2017 alkaen

Lohjan tori-dokumentointi on osa Stop! Kohtaa menneisyytesi-projektia, jossa kuusi museota Länsi-Uudellamaalla toteuttavat Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi yhteisen dokumentointi- ja näyttelyprojektin. Aiheeksi on valittu kunkin museon alueelta merkityksellinen muistinpaikka, johon liittyy niin yksityisiä kuin kollektiivisiakin muistoja.

Jotta juhlavuoden tapahtumat tehtäisiin valtakunnallisen teeman puitteissa Yhdessä, museo perusti historiansa ensimmäisen museokerhon ja haastoi mukaan aiheesta kiinnostuneita. Dokumentointikerho aloitettiin syyskuussa 2015. Kerholaiset keräsivät toriin liittyviä tarinoita haastattelemalla kaupunkilaisia ja valokuvaamalla toria, sen ympäristöä ja tapahtumia. Dokumentointiaineistoa säilytetään Lohjan Museon arkistossa ja sitä hyödynnettiin Länsi-Uudenmaan seinättömässä museossa ja museoiden yhteisessä juhlavuoden julkaisussa. 8.11.2017 Linderinsalissa Lohjan pääkirjastossa avautuu materiaaliin pohjautuva näyttely Toristoori.

 www.tarinasoitin.fi/stop

 
Kaverikeskiviikko - kaksi yhden hinnalla
Tule Lohjan Museoon yhdessä kaverin/mummin/kummin kanssa keskiviikkoisin, jolloin sisään pääsee kaksi yhden hinnalla. Museo on avoinna keskiviikkoisin klo 12-19. Tervetuloa!

 

   
Tulosta Sivun alkuun
   
Päivitetty  21.7.2017