» Suomeksi   
» Haku » Sivukartta
   
 

AUKIOLOAJAT:
ti , to-su 12-16,
ke 12-19,
ma suljettu
Toimisto avoinna ma-pe 9 - 16

Lohjan Museo
Iso-Pappila
Rovastinkatu 1
08100 Lohja
puh:(019) 369 4204
museo(a)lohja.fi

PÄÄSYMAKSUT:
Aikuiset 5 €
Eläkeläiset  3 €, ryhmä väh. 10 hlö 3€/hlö
Lapset 0-17 v.  0 €Sisäänpääsy myös Museokortilla

Opastus 50 €/h (museon aukioloaikoina)
70 €/h (viikonloppuisin ja museon aukioloaikojen ulkopuolella)


 

 

LOHJAN MUSEO - HISTORIAA PAPPILAN PIHAPIIRISSÄ


Museon puistomaisen pihapiirin rakennuksissa pääset kurkistamaan paikalliseen asumiseen ja elämiseen menneinä aikoina: mm. 1800-luvun maaseututupaan, kartanon saliin, työläisasuntoon, 1970-luvun olohuoneeseen. Lapsivieraita ilahduttavat museohiiri Roopen äänitarinat Lohjan historiasta pedagogiarakennuksen näyttelyssä. Kesäisin puutarhassa kukoistavat kukat, yrtit ja hedelmäpuut.

Lohjan Museon näyttelyihin voit Iso-Pappilan alueen lisäksi tutustua Linderinsalissa, Lohjan pääkirjastossa (os. Karstuntie 3). Linderinsalin aukioloajat noudattavat kirjaston aukioloaikoja. Sammatissa sijaitsevat Paikkarin torppa, Johannes Lohilammen museo ja sen taidenavetta ovat myös Lohjan Museon ylläpitämiä museokohteita.

UUTISIA MUSEOSTA

Suosittu Arabian kahvikupit arkeen ja juhlaan- näyttely on avoinna vielä 5.3. saakka. Näyttelyssä on esillä satoja Arabian kahvikuppeja tiettävästi Suomen laajimmasta yksityiskokoelmasta. Avoinna myös viikonloppuisin klo 12-16. Sisäänpääsy 5/3/0, myös Museokortilla.

 

Kiinnostaako Hyppy Historiaan Roope-hiiren matkassa?
Lue lisää ja varaa multimediaa ja nukketeatteria yhdistelevä näytös koululuokallesi tai varhaiskasvatusryhmällesi.Lohjan Museo on mukana Suomi100 -juhlavuodessa

Lohjan torin elämä on hiipunut ja näivettynyt, - paikkakuntalaiset sanovat. Onko näin? Mitä tehdä torimme elvyttämiseksi? Itsenäisyytemme juhlavuoden merkeissä Lohjan Museo päätti ottaa asiasta selvää ja kerätä talteen yhden kaupungin keskeisen kohtauspaikan, torin, tarinoita ja historiaa.
Lue torin tarinoita osoitteesta: www.tarinasoitin.fi/stop

Jotta juhlavuoden tapahtumat tehtäisiin valtakunnallisen teeman puitteissa Yhdessä, museo perusti historiansa ensimmäisen museokerhon ja haastoi mukaan aiheesta kiinnostuneita. Dokumentointikerho aloitettiin syyskuussa 2015. Kerholaiset keräävät toriin liittyviä tarinoita haastattelemalla kaupunkilaisia ja valokuvaamalla toria, sen ympäristöä ja tapahtumia. Dokumentointiaineisto säilytetään Lohjan Museon arkistossa ja sitä tullaan hyödyntämään Länsi-Uudenmaan seinättömässä museossa ja muissa juhlavuoden julkaisuissa

Lohjan tori-dokumentointi on osa Stop! Kohtaa menneisyytesi-projektia, jossa kuusi museota Länsi-Uudellamaalla toteuttavat Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi yhteisen dokumentointi- ja näyttelyprojektin. Aiheeksi on valittu kunkin museon alueelta merkityksellinen muistinpaikka, johon liittyy niin yksityisiä kuin kollektiivisiakin muistoja.

Lue lisää:
http://www.kohtaamenneisyytesi.fi/


Kaverikeskiviikko - kaksi yhden hinnalla
Tule Lohjan Museoon yhdessä kaverin/mummin/kummin kanssa keskiviikkoisin, jolloin sisään pääsee kaksi yhden hinnalla. Museo on avoinna keskiviikkoisin klo 12-19. Tervetuloa!

 

   
Tulosta Sivun alkuun
   
Päivitetty  3.2.2017