» Suomeksi   
» Haku » Sivukartta
Kokoelmat  
 

AUKIOLOAJAT:
ti , to-su 12-16,
ke 12-19,
ma suljettu
Toimisto avoinna ma-pe 9 - 16

Suljettu pääsiäisenä
30.3. - 2.4.

Lohjan Museo
Rovastinkatu 1
08100 Lohja
puh:(019) 369 4204
museo(a)lohja.fi

PÄÄSYMAKSUT:
Aikuiset 5 €
Eläkeläiset  3 €, ryhmä väh. 10 hlö 3€/hlö
Lapset 0-17 v.  0 €Sisäänpääsy myös Museokortilla

Opastus 50 €/h (museon aukioloaikoina)
70 €/h (viikonloppuisin ja museon aukioloaikojen ulkopuolella)


 

 

LOHJAN MUSEON KOKOELMAT

Lohjan Museon tehtävänä on tallentaa, tutkia, säilyttää ja asettaa näytteille Lohjaan liittyvää kulttuuriperintöä.
ESINEKOKOELMA
Lohjan museon kokoelmiin kuuluu n. 20 000 esinettä putkilukosta kännykkään, kastemekosta hautajaisvaatteisiin. Osa esineistä on esillä museon perusnäyttelyissä. Esinekokoelma karttuu pääasiassa lahjoituksin; museo ottaa vastaan esineitä, jotka ovat lohjalaisia ja joilla on tarina.

KUVAKOKOELMA

Museon laajassa kuvakokoelmassa on vanhoja kaupunkikuvia, henkilökuvia ja työkuvia sekä uudempaa kuva-aineistoa kuten dioja ja videotallenteita.
Kokoelmista vastaa museoamanuenssi Leena-Maija Halinen, puh. 050 371 2037; sähköposti: etunimi.sukunimi(a)lohja.fi Mikäli harkitsette lahjoituksen tekemistä museokokoelmiin, toivomme, että olette ensiksi asiasta yhteydessä kokoelma-amanuenssiin.

KOTISEUTUARKISTO
Kotiseutuarkisto sisältää Lohja-aiheisia vanhoja karttoja ja asiapapereita kuten yhdistysten arkistoja. Suomen kotiseutututkimuksen isäksi mainitun Robert Boldtin muistiinpanoja ja kirjeenvaihtoa on tallennettu arkistoon, ja arkistossa on lisäksi runsaasti haastatteluäänitteitä.
Arkisto on tutkijoiden käytettävissä ja siitä vastaa museoamanuenssi Leena-Maija Halinen puh. 050 371 2037; sähköposti: etunimi.sukunimi(a)lohja.fi

KIRJASTO
Museolla on oma pieni käsikirjasto, joka on painottunut Lohja-aiheiseen kirjallisuuteen, kansatieteeseen, taiteisiin ja historiatieteisiin. Kirjoja ei lainata.

Tako-ohjelma
Lohjan Museo on mukana valtakunnallisessa TAKO-ohjelmassa. TAKO on museoiden tallennus- ja kokoelma-yhteistyötä koordinoiva ammatillisten museoiden verkosto. TAKO:lla on kaksi päätavoitetta: museoiden välinen tallennustyönjako ja nykydokumentoinnin koordinointi. Lohjan Museon erityisalueena on muoviteollisuus, erityisesti kotitalousmuovi, sekä kaivosteollisuus.
TAKOon voi tutustua nettisivuilla osoitteessa:
http://tako.nba.fi/ (Sivut ovat osittain vielä työn alla)


   
Tulosta Sivun alkuun
   
Päivitetty  9.5.2014