Tulosta  
   
Lohjan museo  
 

AUKIOLOAJAT:
ti , to-su 12-16,
ke 12-19,
ma suljettu
Toimisto avoinna ma-pe 9 - 16

Suljettu pääsiäisenä
30.3. - 2.4.

Lohjan Museo
Rovastinkatu 1
08100 Lohja
puh:(019) 369 4204
museo(a)lohja.fi

PÄÄSYMAKSUT:
Aikuiset 5 €
Eläkeläiset  3 €, ryhmä väh. 10 hlö 3€/hlö
Lapset 0-17 v.  0 €Sisäänpääsy myös Museokortilla

Opastus 50 €/h (museon aukioloaikoina)
70 €/h (viikonloppuisin ja museon aukioloaikojen ulkopuolella)


 

  

NÄYTTELYTOIMINNAN PERIAATTEET LOHJAN MUSEOTOIMEN, KÄSSÄN TALON    JA LOHJAN PÄÄKIRJASTON NÄYTTELYTILOISSA 

I MUSEON MAKASIINI, LOHILAMMEN TAIDENAVETTA JA SAMMATIN LAINAJYVÄSTÖ:

1.
Tilan käytöstä päättää museonjohtaja Eero Ahtela, puh. 050 5899 822.    Näyttelyhakemus toimitetaan Lohjan museolle.

2.
Näyttelyt valitsee museotoimi. 

3. Tilaan laaditaan vuosittainen näyttelyohjelma.

4. Näyttelytilaan soveltuvia näyttelyjä ovat kirjallisuus-,
taide-, historia-, kansatiede-,taideteollisuus-, tekstiili-,
käsityö- ja valokuva-aiheiset  näyttelyt. 

5. Näyttelytarjonnassa pyritään monipuolisuuteen ja laaja-alaisuuteen. Näyttelyissä pyritään välittämään tosiasioihin perustuvaa tietoa. Sotaa ja väkivaltaa ihannoivia, rotusortoa puoltavia tai muulla tavoin ihmisarvoa loukkaavia näyttelyjä ei tule näyttelytilassa järjestää. Näyttelytila ei ole kaupallisen tai mainostavan näyttelyn esittelypaikka. Myynti on sallittua,
mutta hinnat ja myyjän yhteystiedot saa vain näyttelyn valvojalta. 

6. Näyttelyjen tulee vastata laadullisesti ja tekniseltä toteutukseltaan niitä yleisiä vaatimuksia, joita voidaan asettaa julkisissa tiloissa esillä oleville näyttelyille. 

7. Näyttelytilaa haetaan tarkoitukseen suunnitellulla lomakkeella, jossa selvitetään mm. näyttelysuunnitelmaa ja näyttelyn järjestäjää koskevia tietoja sekä pyydetään järjestäjältä sitoumus huolehtia näyttelyyn liittyvistä käytännön toimenpiteistä ja tarvittaessa valvonnasta. Museotoimi ei vastaa näyttelyaineistosta. Näyttelytilan käytöstä peritään vuokraa kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan vahvistaman taksan mukaisesti. Vain museotoimen itse tai yhteistyössä muiden kanssa järjestämistä näyttelyistä vuokraa ei peritä. 

8. Näyttelyaika on 2 – 4 viikkoa. Vain erityistapauksissa näyttelyaika voi olla tätä lyhyempi tai pidempi. Näyttelytilaa pidetään avoinna yleisölle tiistaista sunnuntaihin. Juhlapyhinä näyttelytila on suljettuna. Näyttelyaikaa haettaessa on ilmoitettuun aikaan sisällytettävä näyttelyn pystytys- ja purkuajat ja nämä on merkittävä hakemukseen.

9. Näyttelyjen järjestäminen perustuu siihen, ettei niistä koidu tilan  ylläpitäjälle suoranaisia kustannuksia. Näyttelyvuokraan sisältyy tilan tekninen opastus. Näyttelyn pystyttäminen on näyttelyn järjestäjän vastuulla.

 II LINDERINSALI LOHJAN PÄÄKIRJASTOSSA:

1.
Tilan käyttöä koordinoi museotoimi yhdessä kirjastotoimen kanssa. Näyttelyhakemus toimitetaan Lohjan Museolle.

2. Tilaan laaditaan vuosittainen näyttelyohjelma. Ohjelma on valmis edellisen vuoden loppuun mennessä. 

3. Näyttelytilaan soveltuvia näyttelyjä ovat kirjallisuus-, taide-, historia-, kansatiede-,taideteollisuus-, tekstiili-, käsityö- ja valokuva-aiheiset  näyttelyt.

4. Näyttelytarjonnassa pyritään monipuolisuuteen ja laaja-alaisuuteen. Näyttelyissä pyritään välittämään tosiasioihin perustuvaa tietoa. Näyttelytila ei ole poliittisten ja uskomuksellisten elämänfilosofioiden esittämisen foorumi. Sotaa ja väkivaltaa ihannoivia, rotusortoa puoltavia tai muulla tavoin ihmisarvoa loukkaavia näyttelyjä ei tule näyttelytilassa järjestää. Näyttelytila ei ole kaupallisen tai mainostavan näyttelyn esittelypaikka. Myynti on sallittua, mutta hinnat ja myyjän yhteystiedot saa vain näyttelyn valvojalta.

5. Näyttelyjen tulee vastata laadullisesti ja tekniseltä toteutukseltaan niitä yleisiä vaatimuksia, joita voidaan asettaa julkisissa tiloissa esillä oleville näyttelyille. 

6. Mikäli yksityinen henkilö haluaa pitää näyttelytilassa esim. taide- tai valokuvanäyttelyn, hänen tulee kuulua Länsi-Uudenmaan Taiteilijaseuraan, alan ammattiliittoon tai vastaavaan järjestöön. Yksittäisen taiteen harrastajan töitä ei näyttelytilassa pidetä esillä. Sen sijaan näyttelytilassa voidaan pitää näytteillä paikkakunnalla toimivan taideyhdistyksen harrastelijoiden töitä ryhmänä. Samoin näyttelytilassa voi olla mm. Hiiden opiston opintopiirien oppilastöiden näyttelyjä ja Lohjan seudun Kuvataidekoulun näyttelyjä. Ulkopuolisen järjestäjän nimen tulee olla esillä. 

7. Näyttelytilaa haetaan tarkoitukseen suunnitellulla lomakkeella,
jossa selvitetään mm. näyttelysuunnitelmaa ja näyttelyn järjestäjää koskevia tietoja sekä pyydetään järjestäjältä sitoumus huolehtia näyttelyyn liittyvistä käytännön toimenpiteistä ja tarvittaessa valvonnasta. Kirjasto- tai museotoimi ei vastaa näyttelyaineistosta. Näyttelytilan käytöstä peritään vuokraa sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan vahvistaman taksan mukaisesti.

8. Näyttelyaika on 2 – 4 viikkoa. Vain erityistapauksissa näyttelyaika voi olla tätä lyhyempi tai pidempi. Näyttelytilaa pidetään avoinna yleisölle kirjaston aukioloaikoijen mukaisesti. Näyttelyaikaa haettaessa on ilmoitettuun aikaan sisällytettävä näyttelyn pystytys- ja purkuajat ja nämä on merkittävä selvästi hakemukseen.

9. Näyttelyjen järjestäminen perustuu siihen, ettei niistä koidu tilan ylläpitäjälle  suoranaisia kustannuksia. Näyttelyvuokraan sisältyy tilan tekninen opastus. Näyttelyn pystyttäminen on näyttelyn järjestäjän vastuulla.